Index Vakbarát Hírportál

Mourinho szerint mindennek az oka Van Gaal

2016. szeptember 21., szerda 11:02

José Mourinho válságáról épp kedden írtunk bővebben, de szerdán jön a következő meccse, elkezdődhet a visszarendeződés a Manchester Unitednél. Idegenben, a harmadosztályú Northampton Townnál lép pályára a csapat a Ligakupában, ha itt sem indulnak meg fölfelé, akkor van tényleg baj.

Az akadályt valószínűleg veszik, de a brit sajtó szerint nagyon nincs jó hangulat sem a klubnál, sem az öltözőben. A Daily Mail és a Mirror is azt írja, Mourinho elődjét, Louis van Gaalt okolja a jelenlegi kudarcokért, konkrétabban: nem sikerül kivernie játékosai fejéből, amit az előző edző két év alatt beléjük vert.

Erre utalva idézik ismét a portugál egy augusztusi nyilatkozatát, amiben pontosan erről beszélt:

Az én csapataim nagyon különböznek Van Gaal csapataitól, nehéz megváltoztatni a berögzült dinamikákat. Könnyebb dolgom lenne, ha 20 új játékost kaphatnék, és a nulláról kezdhetném.

Az öltözőben pedig az a probléma, hogy Mourinho a vasárnapi, watfordi vereség után a balhátvéd Luke Shaw-t pécézte ki, és tette felelőssé. A játékosok ezt nagyon nehezen viselik, de a klubvezetés - természetesen - száz százalékban áll a menedzser mögött.

A harmadik téma a sokat kritizált Wayne Rooney, állítólag szombaton, amikor a bajnok Leicester Cityt fogadják a Premier League-ben, már nem lesz a kezdőben, de lehet, hogy a meccskeretben sem.

Nem használ a helyzetnek, hogy a volt francia válogatott, világbajnok Christophe Dugarry már Mourinho kedvencét, Zlatan Ibrahimovicsot is elővette, úgy gondolja, miatta stagnál a támadójáték:

Zlatan egy bólya. Itt nem lehet állni, ez a Premier League, itt 2000 kilométer/órával történnek a dolgok.

Az biztos, hogy Mourinhónak változtatnia kell, mert csapata utóbbi három meccset elvesztette.

Rovatok