Index Vakbarát Hírportál

Atletico: Ronda futball? Dehogy, fantasztikus!

2016. május 5., csütörtök 10:21

Elkezdték megszólni a futballrajongók az Atletico Madridot, miután kedden a csapat 2-1-es vereséggel, de bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe a Bayern München ellen.

A vesztes Arturo Vidal nyilatkozata gerjesztette a feszültséget, azt mondta, "egy rondán játszó csapat győzött a világ legjobbja ellen".

Tény, hogy az Atletico nem vezet húsz támadást meccsenként, és általában 40 százaléknál többet nincs nála a labda, pláne a rangadókon, legtöbbször egy gólnál többet nem rúg, de az Atletico-elnök visszautasítja a vádakat.

Hogy csúnya lenne a futballunk? Inkább fantasztikus, mi győzelemre játszunk. Irigyelnek minket

- vágott vissza Vidalnak Enrique Cerezo.

Az Atletico kétszer 0-0-át játszott a PSV-vel a 16 között, 2-1-re kikapott a Barcelonától, majd 2-0-ra verte, 1-0-ra győzte le a Bayernt, aztán 2-1-re veszített ellene, így került a döntőbe.

Rengetegen gratuláltak nekem, Európa több mint fele atleticós lesz. Meg kell dicsérni a csapatot, a játékosokat, az edzőket és a szurkolókat. A futballistáink remekül fel vannak készítve, hittünk benne, hogy eljuthatunk a döntőig, és sikerült is

- lelkendezett Cerezo.

"Ha dolgozol, és hiszel benne, sikerülhet" - ez Diego Simeone jelmondata, most is eszerint és efelé haladnak, ráadásul két fronton is.

"Nem adtuk még fel a bajnokságot sem, a BL-t pedig mindig is elérhetőnek tartottam. Az első sikerünk lenne, megkoronázna egy fantasztikus szezont" - véli az elnök.

Harcaban vannak még a bajnoki címért is, két körrel a vége előtt ugyanannyi pontjuk van, mint a Barcának, egymás elleni eredménnyel másodikak, a Real eggyel van mögöttük.

A Real Madrid 8-2-es gólkülönbséggel került a fináléba, ha csak a tavaszi, kieséses meccseket nézzük, az Atletico 5-4-gyel, igaz, Simeonéék ága sokkal nehezebb volt. A Bayern München 11-8-cal búcsúzott.

Vagyis a Real gólkülönbsége jóval meggyőzőbb, de a játéka nem. Legalábbis a szerdai, Manchester City elleni 1-0 jócskán ronthatott Zidane-ék megítélésén, és javított az Atleticóén. Ronaldóék egy BL-elődöntőre alkalmatlan csapatot vertek ki a legkisebb különbséggel az első meccs 0-0-ja után, és volt, hogy még az ezen a szinten rém gyenge angolok is benyomták őket.

Rovatok