Index Vakbarát Hírportál

De mégis mi a fene az a szurkolói zóna?

2016. június 14., kedd 11:36

Rengeteg magyar az Eb-n találkozik először szurkolói zónával, úgyhogy tartunk egy gyors körbevezetést, mire lehet számítani, ha a Bordeaux központjában lévő fanzone-ba, azaz szurkolói övezetbe akarunk menni.

Először is átvizsgálnak minket, ha bemegyünk a Place de Quinconces-n kialakított zónába. Annak ellenére, hogy láttunk egy-két nőt hatalmas retiküllel bejutni, ne menjünk nagy táskával, vagy ha mégis, akkor számítsunk rá, hogy elveszik tőlünk és a kijáratnál vehetjük fel újra. Azon kívül semmi kés, petárda, alkohol, a szokásos fesztiválszabályok vannak érvényben. Viszont a zónába az átvizsgálás után bárki bemehet, nem kell hozzá semmilyen különleges jegy.

Ha már bejutottunk, akkor se számítsunk hömpölygő tömegekre: még késő délután is olyan a zóna, mintha a Balaton Sound délelőttjén lennénk, két meccs közt finoman bömböl az EDM, a legtöbben a söreik fölött üldögélnek, aztán néha nemzeti öntudatból kiabálnak egyet, mint tegnap, amikor magyar szurkolók csoportja igyekezett túlénekelni a szomszédos belga drukkereket. Ha pedig elmegyünk a kivetítő előtti térre, nagyjából ezt fogjuk látni (ha a képre kattint, körbejárhatja a területet):

Van kaja, nem a legjobb, viszont ugyanannyiba kerül, mint egy sör: egy korsó Carlsberg 6,5 euró, viszont

délutántól már elvileg nem is lehet kapni a városban semmilyen alkoholt,

nehogy megismétlődjenek a marseilles-i események.

És a legfontosabb: wi-fi van?

Van, ráadásul nem is rossz, a szelfik feltöltése után pedig kisebb, sokszor elfoglalt pályákon lehet focizni, de játszhatunk többféle ügyességi versenyt, ahol a lehető leggyorsabban kell átvinni a labdát A-ból B-be mindenféle akadályok alatt, de ha épp arra vágyunk, elnézhetünk a drogprevenciós sátorba is.

A tér sarkában van egy turisztikai központ, és innen indul a C jelű villamos is, ahonnan 3 eurós napijeggyel mehetünk el a stadionig.

A legtöbb magyar délután kettő körül gyülekezik a város több pontján, persze itt is és indul a hatkor kezdődő magyar-osztrák meccsre.

Ha máshova is elnézne Bordeaux-ban, olvassa el a városról készült, százszor részletesebb cikkünket!

Rovatok