Index Vakbarát Hírportál

A házigazda franciák máris továbbjuthatnak

2016. június 15., szerda 17:09

Az A csoport második fordulója kezdődik meg francia-albán meccsel. Rögzítsük előre, hogy noha a franciák viszonylag nehezen győzték le Romániát, Albánia pedig nagy csata végén, emberhátrányban kapott ki Svájctól, ennek a meccsnek az előbbiek az esélyesei.

Azaz ezen a meccsen sok minden eldőlhet, a házigazda továbbjuthat, az Eb egyik újonca pedig kieshet, ha Franciaország nyeri ezt a meccset.

Nehéz lenne azt mondani, hogy az utolsó öt meccsét nyerő, ezen 15 gólt rúgó francia válogatott ne lenne a meccs esélyese. Ráadásul azt is figyelembe véve, hogy Albánia sosem győzte le a franciát, de még gól sem nagyon rúgott, a korábbi négy meccsen összesen egyet. Az albánok ráadásul úgy kell ezen a sorsdöntő meccsen csatába indulni, hogy az egyik legjobbjuk,Lorik Cana kiállítás miatt nem léphet pályára.

A meccset Marseille-ben rendezik, amit nagyjából sikerült nagyjából rendbe hozni az orosz attak után. Most már nyugodtan várja a francia válogatottat, amelyre azért nagyon sokan kíváncsiak. A francia drukkerek korábban elmondták, csak egy meccsre fognak kimenni az Eb alatt, ez pedig hazájuk meccse lesz. A teltház így garantált a Stade Vélodrome-ban.

Ráadásul a francia válogatott szeret ide járni, az utolsó négy meccsen nem kapott ki - 3 győzelem és egy döntetlen - ebben a stadionban és ez előtt a közönség előtt.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik, a meccset a skót Wiéllaim Collum vezeti, aki idén komolyabb feladatot nem kapott.

Rovatok