Index Vakbarát Hírportál

Németh: Éhesebbek lettünk, de csúszni-mászni kell ezután is

2016. június 15., szerda 11:32 | aznap frissítve

Az első Eb-győzelem után Németh Krisztián és az osztrákoknak a második gólt lövő Stieber Zoltán tartott sajtótájékoztatót Montaurox-ban. Kissé fáradtan, mert a csapat hajnal fél háromkor ért csak vissza a Terre Blanche-i szállására.

„Stibi még mindig nem hiszi el, hogy milyen gólt rúgott. Álomszerű az egész történet, magabiztosan mentünk ki a pályára, tudtuk, ha így kezdünk, akkor nem lesz probléma. Fantasztikusan együtt voltunk, kisegítettük egymást. Ha volt kis hiba, akkor Gabi kisegített hátul" – foglalta össze röviden a meccset Németh Krisztán.

Érezték, hogy kicsit tanácstalanok az osztrákok, Németh szerint az volt a kulcs, hogy nagyon jól felkészültek belőlük, és a feljebb tolt védekezés megzavarta őket.

Az osztrákok legyőzése Magyarországot tette az Eb egyik szenzációjává, a játékosok szerint viszont ez nem rak rájuk nagyobb terhet. „Ugyanígy kell tovább menni az úton, ugyanilyen alázatosan kell dolgozni. Ez a csapat nagyon összeérett, nem lesz vele probléma, örülünk neki, ha jobban figyelnek ránk. Bízunk benne, hogy tudunk még meglepetéseket okozni" – mondta Stieber.

Talán Gera Zoli fogta ezt meg jól, kicsit éhesebbek lettünk, és ez a győzelem löketet adhat. Nem bízzunk el magunkat, ugyanígy csúszni-mászni kell eztán is. Szerintem továbbmegyünk a csoportból, és ez is a célunk most"

– fogalmazott Németh.

A győzelem eufóriája nagyon hasonló volt ahhoz, amikor a csapat a norvégok legyőzésével kijutott az Eb-re. „Beszélgettünk erről a többiekkel, hogy mennyiben más most ez. Ugyanaz a várakozás, ugyanannyi adrenalin volt bennünk, mint a norvég meccs előtt. Az ünneplés is hasonló volt, ott maradtunk kicsit ünnepelni a szurkolókkal, bár visszafogottabban tettünk, mert figyelni kell a regenerációra" – összegezte Németh.

A pihenésre most szükség van, három nap múlva újra játszik Magyarország. Németh szerint nem kell aggódni, bírják erővel, ha pedig valakit frissíteni kell, azt majd úgyis eldönti a kapitány, elég nagy a keret.

Június 18-án azzal az Izlanddal játszanak, amelyik 1-1-re végzett Portugáliával. A magyarokat nem lepte meg a sikerük, a legkeményebb és legkiszámíthatatlanabb ellenfélnek tartják őket.

A meccsen Stieber tíz percre szállt be, ahogy a finnek elleni Eb-selejtezőn, most is kulcsember lett. „Nem kell ezt külön kihegyezni rám, beszálltam, szereztem egy gólt, de a győzelem csapatmunka volt. Próbáltam hozzátenni annyit, amennyit lehetett, de mindenki kitett a pályára mindent, ami benne volt."

Németh a sérült Lovrencsics Gergő helyén, a  bal szélen szerepelt, nem volt számára idegen a poszt, mert Amerikában játszott szélsőt is. Nem bánja, hogy nem szerzett gólt. „Gólt lőni mindig jó, de fontosabb a csapat sikere, ha azt kell, visszafutok vagy becsúszok."

Rovatok