Index Vakbarát Hírportál

Megvan a szakadós svájci mezek titka

2016. június 21., kedd 11:04

A fél világ azon nevetett, hogyan mállik le a svájciakról a mez a franciák elleni vasárnapi csoportmeccsen; négy játékos felsője is megadta magát a rángatásoknak. A Puma eredetileg valószínűleg azért tervezhette engedékenyebbre az anyagot, hogy a bíróknak is jobban feltűnjenek a mezrángatások (a technológiát anno - meg fog lepődni! - az olasz válogatott mezeinél alkalmazták), de úgy tűnik, hogy kicsit túllőttek a célon.

Az Adidas testvérvállalata ezért kedden ki is adott egy közleményt , melyben azt állítja, hogy a több négy, Eb-n szereplő válogatottjuknak (az osztrák, a cseh, az olasz és a szlovák csapatnak) is ugyanilyen,    ACTV Thermo-R technológiával készült mezeket szállítanak, és 

ezeknél a csapatoknál soha nem léptek fel hasonló problémák.

Azaz a mezek ellenálltak a rángatásoknak, cibálásoknak. A Puma laboratóriumában ezért kielemezték a Törökországban gyártott svájci mezeket, és megállapították, hogy a hiba a vasárnapi meccs mezeinél használt fonalakban van, melyek a gyártás során rongálódtak meg. A rosszabb minőségű elasztén-poliészter keverékből a cég szerint kizárólag a vasárnap használt mezekbe került, más garnitúráknál nem használták fel. 

Rovatok