Index Vakbarát Hírportál

Magyar–belga és még hét rangadó jön

2016. június 22., szerda 23:12

Szerdán lejátszották a csoportkör utolsó fordulóját a franciaországi Európa-bajnokságon. Magyarország már továbbjutóként lépett pályára Portugália ellen, csak az nem volt biztos, hogy hányadik helyen teszi ezt. Őrült meccsen 3-3-at játszott a két csapat, a magyarok elsőként, a portugálok harmadikként léptek a nyolcaddöntőbe. Közéjük Izland ékelődött be.

A kilenckor kezdődött meccseken derült ki a válogatottunk ellenfele: a belgák a svédek elleni 1-0-s győzelmükkel másodikak lettek az E csoportban, így magyar–belga következik.

A mérkőzést vasárnap este 9-kor játsszuk Belgiummal Toulouse-ban. Most két szünnap jön az Eb-n, a nyolcaddöntőket szombaton kezdik, aznap három, vasárnap három, hétfőn két meccs lesz.

Kialakult két ág, ami a döntőben ér össze. Az egyik, az alsó meglehetősen erős lesz Angliával, Franciaországgal, Olaszországgal, Spanyolországgal és Németországgal.

A másik, könnyebb ágon vagyunk mi, magyarok. Portugália és az ellenfelünk, Belgium itt a két legnevesebb válogatott. Itt lesz a hihetetlennek tűnő Wales–Észak-Írország brit rangadó is, ami nekünk sem közömbös: ennek a meccsnek a nyertesével játszunk, ha sikerül túljutnunk a belgákon.

Rovatok