Index Vakbarát Hírportál

A nyár hat nagy igazolásából három magyar lehet

2016. június 29., szerda 08:06

A nyolcaddöntők lezárultával a neves francia futballszaklap, a France Football azt nézte át a kiesett csapatoknál, hogy kikből lehet hatalmas nyári igazolás. A hat megjelölt játékosból három magyar.

A lap cikke rögtön azzal kezdi, hogy az Eb szenzációjának nevezi a nyolcaddöntőig csoportelsőként jutó magyar csapatot, majd áttér a három játékos, a védő Kádár Tamás , illetve a két középpályás, Kleinheisler László és Nagy Ádám tárgyalására.

A kemény, de jól szerelő Kádár kapcsán kiemelik, hogy bár három meccsen volt két sárga lapja, csak nyolcszor szabálytalankodott, és neki volt a legtöbb szerelése a csapatban. A France Football szerint a 2008-12 között a Newcastle-nél játszó védőért újra Premier League-csapatok érdeklődnek, hogy elvigyék a Lech Poznanból.

Nagy Ádámot egyenesen az új generáció szimbólumaként jelölik meg a franciák. A Fradi-játékos fő erényének remek passzolási képességét (90,6 százalékos pontosság a tornán) tartják, de megjegyzik, hogy látszik rajta a futsalos múltból átmentett technika is, amivel kis helyen is boldogul az ellenfél játékosai között. Fiatal kora miatt bőven látnak benne fejlődési potenciált, az pedig már most óriási előnye, hogy mindkét lábával rendkívül labdabiztos és technikás. A lap a Benfica és a Marseille már jól dokumentált érdeklődéséről is szót ejtett.

A harmadik kiemelt természetesen Kleinheisler László, nála főleg az Ausztria ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen mutatott teljesítményét emlegetik Szalai Ádámnak adott gólpasszával együtt. Kitérnek Kleinheisler nehéz szezonjára is, hiszen a legutóbbi idényben sem a Videotonban (vagy annak tartalékcsapatában), sem a Werderben nem kapott igazán lehetőséget, ennek ellenére jó igazolásnak tartanák a 22 éves játékost.

A magyar hármas mellett még a spanyolok elleni csoportmeccsen hatalmasat játszó 27 éves Ivan Perisicet, csapattársát, Marko Pjacát, illetve a 31 éves északír kapust, Michael McGovernt emelte ki a France Football.

Rovatok