Index Vakbarát Hírportál

Nem Kassai Viktor kapta az Eb-döntőt

2016. július 8., péntek 09:53

Az angol Mark Clattenburg vezeti majd az Európa-bajnokság döntőjét, vagyis a Bajnokok Ligája fináléja mellett az év legfontosabb mérkőzését is megkapta a negyvenegy éves angol bíró. 

A mérkőzés stábjába viszont így is bekerült Kassai Viktor, mert ő lesz a negyedik bíró.

Az UEFA döntése azt jelenti, hogy Clattenburg egy évben a BL-döntőt, az Eb-döntőt és az FA Kupa-döntőt is megkapta. 

Az angol játékvezető a belga-olasz és a horvát-cseh csoportmérkőzéseket vezette az Európa-bajnokságon, ezek után rábízták a Svájc-Lengyelország nyolcaddöntőt is, az volt a legutóbbi meccse a tornán. Most vasárnap egy francia-portugál vár rá. 

A döntőben újra találkozhat Pepével, már ha a portugál védő felépül arra a mérkőzésre. Ez azért is lehet érdekes, mert a BL-döntőben már az angol bíró is kiakadt, amikor a Realban játszó védő röhejesen színészkedett. 

Kassai Viktor is sokáig esélyes volt, hogy a vasárnapi döntő bírója legyen. A magyar játékvezető a francia-román nyitómeccs mellett még egy csoportmeccset, a svéd-olaszt kapta meg, majd egy negyeddöntőt is ő vezetett, ráadásul a legnehezebbet, a német-olaszt. Azon a mérkőzésen is jó teljesítményt nyújtott, a szakértők jogosnak találták, hogy a hajrában tizenegyest adott az olaszoknak, csak apróságokba tudtak belekötni. 

Negyedik bíróként a Horvátország-Portugália nyolcaddöntőn dolgozott. 

Rovatok