Index Vakbarát Hírportál

Neuer hátra se ment, a franciák térfelén osztogatott

2016. július 8., péntek 09:12

Manuel Neuertől megszoktuk, hogy időnként söprögetőként segít be a német válogatott vagy a Bayern München védelmébe, csütörtök este az Európa-bajnokság elődöntőjének hajrájában már a franciák térfeléről se nagyon ment vissza, amikor kétgólos hátrányban voltak.

A németek kapusa a félpályán túl sétált, amikor a franciák a 92. percben cseréltek, a kétgólos Griezmannt váltotta Cabaye. A bedobás után Neuer kapta meg a labdát, vezetgette kicsit, aztán a kezdőkör mellől passzolt Höwedesnek, aki a tizenhatoson belülre ívelt, de a német kapus ezután is csak a félpályáig ment vissza. 

 

Végül a németek nem tudtak gólt szerezni, Franciaország 2-0-val ment a döntőbe, ahol Portugáliával játszik majd. Neuernek voltak fontos védései a meccsen, a második francia gól előtt is szépen nyúlt bele a labdába, mert különben Giroud fejelhetett volna, így azonban pont Griezmann elé hullott a labda, a francia csatár pedig belőtte a második gólt. 

A kiesés után Neuer arról beszélt, hogy a legrosszabb az elődöntőben veszíteni, de ettől még nem fogja azt mondani, hogy ők voltak a jobbak, viszont kétgólos vereséget biztosan nem érdemeltek. Szerinte azon ment el a meccs, hogy nem lőtték be a helyzeteiket, hiába voltak meg a lehetőségeik.

Rovatok