Index Vakbarát Hírportál

Nagy Ádámról megegyezett a Bolognával a Fradi

2016. július 9., szombat 15:17

Egymással ellentmondó információk jelentek meg szombaton Nagy Ádámról, olasz lapok szerint a Bolognával, portugál újságok szerint viszont a Benficával egyezett meg mindenben.

A Football-italia.net olasz futballal foglalkozó oldal szerint Nagy Ádám, az FTC és a magyar futballválogatott középpályásának átigazolásáról megállapodott klubja a Bolognával.

Az értesülések szerint a 21 éves játékos hétfőn repül az olasz városba, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, és aláírja szerződését a Serie A-klubbal.

A Bologna 14. lett az előző idényben, négy ponttal a kiesőzóna fölött. Edzője Roberto Donadoni, a Milan volt kiváló középpályása, aki 10 éve olasz szövetségi kapitány is volt. Az egyesület leghíresebb exjátékosa Roberto Baggio, jelenleg a Milannál és Románál is megfordult Mattia Destro, illetve a válogatott Emanuele Giaccherini a legismertebb futballistája, bár utóbbi az előző idényben csak kölcsönben játszott itt a Sunderlandtől.

Magyar szerepelt már itt, Détári Lajos, 1990 és 1992 között, 40 meccsen 14 gólt szerzett.

A Bologna a bajnokságot hétszer nyerte meg, de a legutóbbi címet is 1964-ben szerezte. Kétszeres Olasz Kupa-győztesek, legutóbb 1974-ben.

Ugyanakkor a portugál O Jogo nyomtatott kiadásában arról írt szombaton, hogy Nagyot Lisszabonba várják még aznap, hogy a Benficával írjon alá szerződést. A zerozero azt is tudni véli, hogy 1,5 millió eurót kaphat a játékosért a Ferencváros, míg nagy ötéves szerződést ír majd alá.

Rovatok