Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo odaajándékozta az Ezüstcipőt Naninak

2016. július 12., kedd 09:44

Az Eb-győztes Cristiano Ronaldo kapta a torna második legjobb góllövőjének járó Ezüstcipőt, ám a döntő után egyből tovább is adta csapattársának, Naninak, aki szintén három góllal végzett a tornán. 

Ronaldo azért kapta meg a díjat, mert a többi háromgólosnál több asszisztot osztott ki: összesen hármat, míg Giroud-nak és Payetnak kettő-kettő volt, Bale és Nani pedig egyet-egyet jegyzett, Alvaro Morata egyet sem. A bronzcipős a portugál sztár mögött Olivier Giroud lett, mert kevesebb percet játszott, mint Payet. A többi háromgólos semmit nem kapott.

Nani azt írta az ajándékozást megörökítő Instagram-posztjához, hogy Ronaldo nemcsak kapitány, hanem bajnok is, és köszöni neki a gesztust. 

Mais do que um capitão és um campeão! Obrigado pelo presente! Força Portugal somos Campeões! More than a captain you're a champion! Thanks for the gift! Let's go Portugal we are the Champions! @uefaeuro #euro2016* #champions @cristiano

Luís Nani (@luisnani) által közzétett fénykép,

Az Aranycipőt a francia Antoine Griezmann nyerte, aki hatgólos volt az Eb-n. Ronaldo a magyar válogatott ellen duplázott, majd az elődöntőben Walesnek fejelt gólt.

Rovatok