Index Vakbarát Hírportál

Kassai elmondta, miért volt megértő a partvonalnál kiabáló Ronaldóval

2016. július 12., kedd 14:01

Kassai Viktor három mérkőzést vezetett az Európa-bajnokságon, köztük a német-olasz negyeddöntőt, és negyedik bíróként ott volt a vasárnapi döntőn is. 

"Nagy büszkeség számomra, hogy majdnem száz bíróval kezdődött az Európa-bajnokság, és amikor már csak heten voltunk, akkor is volt magyar" - nyilatkozta a 40 éves Kassai az MLSZ keddi sajtótájékoztatóján. 

Kassainak a döntőben egy érdekes feladata is volt, mert a hajrában a sérülése miatt lecserélt Cristiano Ronaldo gyakorlatilag edzőként irányította csapattársait a partvonal mellől. "Én sem tudnék ülni hasonló helyzetben. Ez egy teljesen normális, emberi dolog volt, és azt hiszem, ebben a helyzetben egy játékvezetőnek kellően empatikusnak kell lenni" - mondta erről a bíró. 

A hajrában egy külön kamera vette Ronaldót és a portugál szövetségi kapitányt, a felvételeken látszott, hogy egyszer azért Kassainak is kellett nyugtatnia őket.

Coach C! Ronaldo átment edzővé a döntő végén

"A pohár majdnem tele van, még ha félig van, akkor is" - mondta Kassai, mivel a nyitómérkőzés, egy komoly csoporttalálkozó, és a legnagyobb presztízsű negyeddöntő jutott neki.

A magyar játékvezetői csapatnak különleges élmény volt az Európa-bajnokság abból a szempontból is, hogy a magyar válogatott is érdekelt volt a tornán. Az első mérkőzés előtt még nem igazán beszéltek a körülöttük lévők a magyarokról, ám a torna előrehaladtával folyamatosan fogadták a dicséreteket és a gratulációkat.

Kassai nagy sikernek tartja, hogy harmadik Eb-jén dirigálhatott, és összességben nézve jó teljesítménnyel térhettek haza, írja az MTI. 

Az MLSZ-től Berzi Sándor arról is beszélt, Kassaiék a 2012-es ukrán-lengyel közös rendezésű Eb-n elkövetett hiba után - az ukrán-angol találkozón a hazaiaknak nem adott meg Kassai egy gólt, mert az asszisztens, Vad II István nem vette észre, hogy a labda áthaladt a gólvonalon - visszajöttek a legmagasabb szintre.

Rovatok