Index Vakbarát Hírportál

Megjelenhet a Red Bull a magyar futballbajnokságban

2017. január 24., kedd 10:45 | aznap frissítve

A Klub cáfol: A Nemzeti Sportnak azt írták: 

„Nem folytatunk tárgyalást ilyen ügyben. Nonszensznek tartjuk, hogy a klub életéről egy olyan ember nyilatkozik a Twitteren, aki nem is dolgozik nálunk. Az Újpest FC, ahogy eddig is, ezután is a hivatalos honlapján kommunikálja a klubbal kapcsolatos híreket" 

Régóta próbálják magyar potentátok megszerezni az Újpestet a belga tulajdonosától, akit a szövetségi szinten büntetésekkel soroznak, állami szinten pedig azzal próbálják távozásra bírni, hogy ott tesznek neki keresztbe, ahol csak tudnak.

A Megyeri úti pályát sem adták el neki, a stadion felújítása pedig maga a bohózat.

Most arról ír a Nemzeti Sport, hogy a belga tulajdonos Svájcban találkozik a Red Bull magyarországi képviselőjével. Aron Rodríguez maga írta ki a Twitterére, hogy „Roland Duchatelet és Dietrich Mateschitz, az osztrák cég alapítója és elnöke szerdán találkozik Svájcban, hogy tárgyaljon a két klub eladásáról”. Az újpestin kívül a másik klub az angol Charlton Athletic.

A Red Bull számos bajnokságban szerzett csapatokat, amelyeket aztán a csúcsra röpített, akár a Salzburgra, akár a német bajnokságban egyből a második helyre érkező RB Leipzigre gondolunk.

Kérdéseinket elküldtük a Red Bull Magyarországnak, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy az említett férfi nem a képviselője a magyar Red Bullnak, ugyanakkor, ha nemzetközi szinten indították el a vásárlási folyamatot, arról a magyar cégcsoport nem is tudna.

Bárhogyan is lesz, méltó válasz lenne ez a belgától az állami szívatásokra.

Rovatok