Index Vakbarát Hírportál

Máris eldőlt volna az angol bajnoki cím?

2017. február 5., vasárnap 11:20

A Chelsea 9 ponttal vezeti az angol futballbajnokságot a második Tottenham előtt, és szombati győzelmével már 12 pontos az előnye az Arsenal előtt, így a brit sajtóban már most felmerült, hogy a londoni kékek valószínűleg megnyerik a bajnokságot.

Erre tett rá Arsene Wenger, az Arsenal edzője, aki szerint immár a Chelsea saját kezében van a bajnoki cím sorsa.

Antonio Conte meg is érdemli a dicséretet, az olasz edző szerint csapata megérdemelten nyert 3-1-re a legnagyobb riválisnak számító Arsenal ellen (és a liverpooli döntetlen után). Arsene Wenger ugyanakkor a meccs utáni sajtótájékoztatón nem tudott túllépni a Chelsea első gólján, ami egy durva könyöklés után született, Marcos Alonso szinte leterítette Bellerínt. "100 százalékos szabálytalanság", mondta Wenger, amire Conte is reagált, nevetve mondta, hogy Angliában az ilyet nem szokták lefújni, Olaszországban igen, de az egy másik bajnokság, szerinte belefért. 

A második helyen álló Tottenham menedzsere, Pocchetino is reagált Wenger a bajnoki címre vonatkozó álláspontjára, mint mondta, ez az ő (Wenger) véleménye, amivel sem egyetérteni, sem szembehelyezkedni nem szeretne, ő azt tudja, még sok meccset kell lejátszaniuk.

Arsene Wengert megtalálták a szurkolók és megtalálta egy másik Arsenal-legenda is. Ian Wright elégedetlen a csapattal, ami szerinte ott van a legjobb négyben, de nem nyer bajnokságot, és Wengernek szerinte az év végén komolyan el kellene gondolkodnia a jövőjét illetően. Az Arsenal azonban nem így gondolja, Wenger ugyanis elismerte, hogy a londoni futballklub újabb két évre szóló szerződés-hosszabbítást ajánlott neki.

És hogy nemcsak kívülről tűnik úgy, hanem a csapaton belül is mintha nem lenne a legteljesebb az összhang, Alex Oxlade-Chamberlain a meccs utánlájkolt egy videót a meccs után, ami Wenger távozásáról szól. Persze miután napvilágra került, azt mondta, nem tudott róla, ez nyilvánvaló tévedés.

Rovatok