Index Vakbarát Hírportál

Bemutatkozott a Gladbachban Bénes László

2017. február 8., szerda 12:40

A felvidéki magyar középpályás,Bénes László már ősszel a Mönchengladbach kispadján ült, amikor a Manchester City volt az ellenfél a Bajnokok Ligájában. Kedd este csereként beállt a Fürth elleni kupameccsre, volt egy helyzete is a 19 éves játékosnak, akit a nyáron 2 millió euróért szerzett meg a Gladbach.

„A tizenhatosról leadott lövésemet a kapus megfogta. A legfontosabb azonban az, hogy győztünk 2:0-ra és továbbjutottunk. Célunk, hogy bejusson a berlini döntőbe. Továbbra is keményen kell dolgoznom az edzéseken, hogy minél többször léphessek pályára" - mondta Somorja város honlapjának az érintett.

A középpályás 2012-ben Dunaszerdahelyről Győrbe igazolt, és szerették volna, hogy magyar állampolgár legyen.

Aztán 2014. decemberében Vasile Miriuta 8 percre betette a csapatba is, így egy NB I.-es meccse is van, utána viszont jött a szokásos magyar stikli, új szerződést írattak volna vele alá, amiben irreálisan magasan szabták meg a kivásárlási árat, ezért nem fogadta el.

2015 februárban azért szerződött a Zsolnához, mert bízott benne, több játéklehetőséget fog kapni. Így is lett. (A szlovák ligában egyébként több fiatal játszik, mint nálunk.)

Jó pillanatban lépett tovább, mert egy hónap múlva bedőlt a Quaestor, a győrieket kizárták az élvonalból. Bénes egy korosztályos válogatott selejtezőn, amikor 3-0-ra nyertek a szlovákok Dunaújvárosban, nagy gólt lőtt ballal a jobb felsőbe.

Rovatok