Index Vakbarát Hírportál

"Tegnap meghalt az álmom" – Claudio Ranieri búcsúlevele

2017. február 25., szombat 10:53

Hiába fut borzasztó szezont a Leicester City, az egész futballvilágot sokkolta Claudio Ranieri menesztése. Ennél azért mindenki több hálát várt volna a klub vezetőségtől azok után, hogy az olasz edző minden idők legnagyobb meglepetését aratva tavaly megnyerte csapatával az angol bajnokságot.

A hírt az angol labdarúgás legnagyobb alakjai azonnal keresetlen szavakkal kommentálták Mourinhótól Linekerig, pénteken pedig, egy nappal menesztését követően, maga Ranieri is nyilatkozatot tett az ügyben.

Nyílt levele pont olyan őszinte és nagyvonalú, mint ahogy ettől a különleges embertől vártuk. Nagyon figyelmes és diplomatikus, de a szomorúságát nehéz lesz feledni.

Ranieri levelének teljes szövege:

Tegnap meghalt az álmom. A tavalyi szezon eufóriája után, miután a Premier League bajnokai lettünk, minden álmom az volt, hogy a Leicester City-nél maradjak, a klubnál, amit szeretek, örökké. Sajnos nem így alakult.

Szeretném megköszönni feleségemnek, Rosannának, és az egész családomnak, hogy minden pillanatban támogattak a leicesteri munkám alatt. Köszönöm Paolónak és Andreának, hogy társaim voltak ezen a csodálatos úton. Steve Kutnernek és Franco Granellónak (Ranieri ügynökei), hogy megadták nekem a lehetőségét, hogy bajnok lehessek.

A legnagyobb köszönettel a Leicester City labdarúgóklubnak tartozom. Csodálatos kalandot éltünk át, amit sosem felejtek. Köszönet az újságíróknak és a médiának, akik velünk tartottak, és örömmel követték a futball legfantasztikusabb történetét. Szívből jövő köszönetem mindenkinek a klubnál, a játékosoknak, a stábnak, a személyzetnek, mindenkinek aki ott volt, és része volt annak, amit elértünk. De leginkább a szurkolóknak. Az első napon a szívetekbe zártatok, és szerettetek. Én is szeretlek titeket. Amit együtt elértünk, azt senki sem veheti el tőlünk, remélem minden nap eszetekbe jut, és olyankor mosolyogtok, ahogy én mindig is fogok. A csodák és a boldogság időszaka volt, amit sosem felejtek el. Öröm és megtiszteltetés volt veletek bajnoknak lenni.

Rovatok