Index Vakbarát Hírportál

Kirúgta a Diósgyőr Horváth Ferencet

2017. március 2., csütörtök 14:22

"A mai napon a DVTK vezetése Horváth Ferencet felmentette a vezetőedzői feladatok ellátása alól" – sújtott le az egymondatos pallossal csütörtök délben a DTVK hivatalos honlapja.

A szűkszavú közlemény tájékoztatása szerint "az új vezetőedzővel - aki a Videoton elleni mérkőzés után veszi át a csapat irányítását - megszületett a megállapodás. Bemutatására rövidesen sajtótájékoztató keretében kerül sor".

Addig viszont még játszanak két bajnokit, a  Debrecen és a Videoton ellen, amiken  Vitelki Zoltán látja el a vezetőedzői feladatokat, akinek a vezetőség külön is megköszönte "hogy immár másodszor segíti a csapatot egy átmeneti időszakban".

Horváth Ferenc 2016 júliusában vette át a diósgyőri csapatot, miután Egervári Sándor mindenkit meglepve maga állt fel a kispadról (de legalább rajzot nem hagyott). Egervári az elmaradó erősítések miatt elérhetetlen magasságokban lévő célokra hivatkozott, de a túlzó elvárásokról beszélve valószínűleg nem a bennmaradásra gondolt.

Horváth Ferenccel viszont szabadesésben kezdte a szezont az együttes, a szurkolók nagyon hamar a csapat ellen fordultak, és valószínűleg csak az edző népszerűségén, illetve kommunikációs képességein múlott, hogy nem kellett már ősszel távoznia.

Vezetésével a DVTK 6 győzelem mellett 3 döntetlen ért el és 12 mérkőzésen szenvedett vereséget, így a megszerezhető pontok mindössze 33 százalékát begyűjtve jelenleg a 10. még éppen bennmaradó helyen áll, messze-messze elmaradva a reményektől.

A DVTK hivatalos szurkolói honlapja szerint a vezetőknek nem maradt más választása, mint a menesztés, különösen, hogy az ultimátumot kapó edző csapata a tavasz első két bajnoki meccsén egyformán vereséget szenvedett (Mezőkövesden, majd az MTK-t fogadva).

Különösen érdekes most feleleveníteni Horváth szeptember végi nyilatkozatát, a zsinórban gyűjtött vereségek közben:

"A csapatom 12. helyen áll, ami biztosan azt jelenti, hogy nem vagyok jó edző. Lehet, hogy így van. De az is lehet, hogy nem".

Az új edző kiléte egyelőre talány, a szurkolói fórumokat böngészve sokan reménykednek a korábbi spanyol légiósok (Gallardo, Fernando vagy Luque) szerepvállalásában, mások Kis Károllyal riogatják a többieket, egy nagyot álmodó drukker pedig azt pedzegette, hogy Claudio Ranieri épp most lett szabad. Mondjuk ez igaz Mátyus Jánosra is.

Rovatok