Index Vakbarát Hírportál

Pintér kinyírta az akadémistákat a Puskás Akadémiából

2017. március 20., hétfő 11:47 | aznap frissítve

Pintér Attila munkába állásával végleg kinyírták az akadémistákat a Puskás Akadémia FC-nél. Eddig sem termett nekik sok babér, Vincze István utolsó meccsén edzőként, a Soroksár elleni decemberi győzelem alkalmával három saját nevelésű játékos volt a kezdőben, ami szintén nem egy nagy szám – az MTK a legutóbbi fordulóban 4-5 sajáttal verte a Vasast, egy osztállyal feljebb – de legalább valami.

Most vasárnap viszont a keretben voltak összesen hárman, pályára pedig csak egy léphetett, ő is csereként.

Persze lehetett tudni, hogy ez hamarosan bekövetkezik, már az átigazolási időszak láttán, és Pintér munkálkodása nyomán is. De ettől még enyhén szólva sokkoló, hogy a Puskás Akadémia FC tényleg képes volt nulla saját nevelésű játékossal kifutni a szegedi gyepre, a SZEOL elleni másodosztályú bajnokira. 

Csereként is csak egy lépett pályára, Nagy Zsoltnak jutott 25 perc, meg a ráadás.

A helyzet annyira súlyos, hogy már a kispadért való küzdelemben is látványosan kezdenek vereséget szenvedni az akadémisták.

Vincze István alatt volt, hogy a padon lévő hét helyből hat is nekik jutott. Most összesen három. Persze nem könnyű ott, ahol olyan játékosoknak sincs biztos helye, mint Lencse vagy Zsidai.

Magyarország legfontosabb utánpótlásklubjának kezdőjében ugyanis öt(!), ebben a szezonban összevásárolt, felnőtt válogatott labdarúgó kapott helyet vasárnap, ami némiképp ágyúval verébre felállásnak tűnik a  sereghajtó otthonában, de így is csak a döntetlen jött össze.

És most jöhetne a mantra, hogy mégis, hogy az életbe lehetséges ez annál a klubnál, amelyik idén az 1188 pályázó klub és egyesület egyikeként egymaga elvitte a focis tao-pénzek 10 százalékát, és ahol az utánpótlásra hivatkozva bitorolják Puskás nevét. De nem jön, mert nemrég volt.

Rovatok