Index Vakbarát Hírportál

A magyar futball reménységei történelmet írtak

2017. május 6., szombat 17:51

A magyar válogatott 1-1-et játszott Skóciával a Horvátországban zajló U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon.

Ezzel története során, ebben a korosztályban, először sikerülhet túlélni a csoportkört.

A második csoportmeccsén a magyar U17-es válogatott már az első félidőben is uralta a játékot. Szinte állandóan a skót térfélen zajlott a játék, bár gólhelyzetünk, vagyis ziccerünk nem volt, de távol tartottuk őket a magyar tizenhatostól. Csak egyszer hibáztunk, és ez meg is bosszulta magát.

Ilyen a kapussors, a franciák ellen a meccs legjobbja, Ásványi Balázs volt, a skótok ellen a 31. percben benézett egy szabadrúgást, a lövés átcsúszott a keze alatt, az üres kaput pedig Rudden kihasználta.

De sem előtte, sem pedig utána nem volt ekkora helyzete a skótoknak, miközben a magyarok támadtak. Egy szabadrúgás hozta meg az egyenlítést. Szoboszlai már a kispadon ült, így Szerető Krisztofer állt a labda mögé, és az 51. percben úgy varrta be a hosszú sarokba, hogy a skót kapus mozdulni sem tudott.  

A gól után egy ideig mentünk előre a győztes gólért, aztán a skótoknak is eszébe jutott, hogy ezzel az eredménnyel akár ki is eshetnek, így ők is támadni kezdtek. A magyar válogatott nagyon éretten futballozott, ahogy ezek a 17 éves srácok játszottak reményre adhat okot. 1-1 lett a vége.

Számoljunk egy kicsit. A csoportban Skócia vezet, 4 pontja van és 3-1-es gólkülönbsége, második Magyarország, szintén 4 ponttal, 4-3-as gólkülönbséggel, a franciák a harmadikak 3 ponttal és 9-3-as gólkülönbséggel. Az utolsó fordulóban mi Feröer-szigetekkel játszunk, a franciák a skótokkal.

A továbbjutás szempontjából, az UEFA szabályai alapján az egymás elleni eredmény dönt, így csak akkor eshetünk ki, ha kikapunk a feröeriektől, és a franciák legyőzik Skóciát.

Ezt pedig azt jelenti, hogy a negyedik Eb-jén szereplő korosztályos válogatottunk történelmet írhat, először juthat tovább a csoportjából.

B csoport, 2. forduló:

Magyarország-Skócia 1-1 (0-1)

Gól: Szerető (51.), illetve Rudden (31.)

Franciaország - Feröer-szigetek 7-0 (5-0)

Rovatok