Index Vakbarát Hírportál

NB III.-as csapat fizethet félmilliót a Kubatov-ellenesek miatt

2017. május 10., szerda 15:37

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottság kedden újra büntetéseket osztott ki a klubok között a legutóbbi fordulóban történtek miatt. Az NB I.-ből a Debrecent 300 ezer forintra büntették, a „DVSC–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban (...) rendezési előírások megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása)".

Ennek az összegnek a felét kell befizetnie az MLSZ kasszájába a Haladásnak a „Videoton FC–Haladás mérkőzéssel kapcsolatban (...) szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása)".

Ennél érdekesebb az NB III.-as Dunaújváros esete, amelynek félmillió forintot kell befizetnie a ferencvárosi szurkolók viselkedése miatt. A Kubatov Gábor FTC-elnök NB I.-es csapatát bojkottáló ferencvárosi szurkolók most ugyanis ezt a mérkőzést választották, hogy nagy számban megjelenjenek és a Groupamából hiányolt szurkolói hangulatot varázsoljanak.

Ez a hangulat a fegyelmi bizottságnak azonban nem tetszett, ezért „a Dunaújvárost mérkőzés rendezési előírások megsértéséért, szurkolók részéről jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása), transzparensek engedély nélküli beviteléért, használatáért és a mérkőzés lefújása után szurkolók játéktérre meneteléért 500 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi”. 

Fellebbezése után Lipták Zoltán (Diósgyőr) korábbi 5 mérkőzésre szóló eltiltását hatályában változatlanul fenntartották. 

A fegyelmi bizottság amúgy újra elővette a két fordulóval ezelőtti DVTK-Vasas-meccsen történteket is, miután a múlt héten megírtuk, hogy nem büntették meg a Vasast szurkolóik becsmérlő, a női játékvezetőt gyalázó rigmusai miatt.

Rovatok