Index Vakbarát Hírportál

A 90 milliós Coutinho megmutatta, miért vinné a Barca

2017. május 14., vasárnap 00:00

A hét egyik átigazolási pletykája volt, hogy a Barcelona megállapodott Philippe Coutinhóval, a Liverpool brazil támadójával. Ami még semmit nem jelent, mert a Liverpoollal is meg kellene, ami viszont 90 millió eurót akar a 24 évesért.

Az árat Coutinho vasárnapi produkciója után tarthatják is, kettőt lőtt, mikor 4-0-ra kiütötték a West Hamet Londonban. Nem is voltak rossz gólok, főleg a második.

Az első találatot a meccsen Sturridge, a negyediket Origi szerezte. Ezzel azt is biztosította a Pool, hogy előrébb fog végezni a tabellán a nagy ellenfél Manchester Unitednél.

Ugyanis néhány órával később a United kikapott 2-1-re a Tottenhamtől, szintén Londonban. Ezzel az is tuti, hogy José Mourinho csapata már nem lehet BL-induló a bajnokságból, nem érheti már el a negyedik helyet sem.

Meglehetősen egyértelmű meccs volt, amatőr gólokat kaptak Mourinhóék, majdnem egyformákat, beadás után Wanyama fejelt, Kane szabadrúgás után valahogy oxival sodorta be a labdát. Rooney szépített a hajrában.

A Tottenham második lett a bajnokságban a Chelsea mögött, a Pool harmadik, a ManCity negyedik, de itt még lehet előzés. Mourinhónak marad a maximum ötödik hely és az EL-döntő, amit ha megnyer az Ajax ellen, bejut csapata a Bajnokok Ligájába. Május 24-én játsszák azt a döntőt.

A bajnokság állása két fordulóval a vége előtt:

  1. Chelsea 87 pont
  2. Tottenham 80
  3. Liverpool 73
  4. ManCity 72
  5. Arsenal 69
  6. ManUnited 65

(A Liverpoolnak már csak egy meccse van.)

A White Heart Lane-nek ez volt az utolsó meccse, így a drukkereket beengedték a pályára a lefújás után. Új stadiont kap a Tottenham, a következő szezonban a Wembley-ben játssza a hazai mérkőzéseit. Az új aréna, ami kétszer akkora lesz, mint az eddigi, 2018 augusztusára elkészül.

Rovatok