Index Vakbarát Hírportál

70 éves, de hogy engedhetik el a hollandok a rekorddöntő kapitányt?

2017. november 15., szerda 14:59

A leköszönő Dick Advocaat szerint a Románia elleni 3-0 barátságos meccsen bizakodásra ad okot a holland futballválogatottnál, amely lemaradt a 2018-as oroszországi világbajnokságról.

"A játékosok megígérték nekem, hogy ezt a teljesítményt fogják nyújtani a jövő évi meccseken is" - nyilatkozta a bukaresti találkozó után a 70 éves edző, aki rekorderként köszönt el a kispadtól, ugyanis három holland kapitányi periódusa alatt - a keddivel együtt - összesen

37-szer nyert, kapitányként neki van a legtöbb győzelme.

Advocaatot májusban nevezték ki, miután Danny Blinddel a csapat gyengén szerepelt a világbajnoki selejtezők első felében, és alig maradt esélye a kijutásra.

Ezután öt selejtezőből négyet megnyertek Advocaattal, és végül csal gólkülönbséggel maradtak le Svédország mögött a pótselejtezőről. Ezután Advocaat még a maradék két barátságos meccset is megnyerte, Skóciában és Romániában. 

A tréner múlt héten bejelentette, hogy a barátságos meccsek után távozik. Mint mondta, "átadja a helyét a következő generációnak". Amiből már jó pár tréner leszerepelt a válogatottnál, mint például Van Basten vagy Blind.

A holland szövetség egyelőre nem közölte, mikor nevezi meg az új kapitányt, de a jelöltek között lesz a szezonban az Evertontól kirúgott Ronald Koeman és a Crystal Palace-től elküldött Frank De Boer. (Index/MTI)

Rovatok