Index Vakbarát Hírportál

Kétszer is dolgozott a videóbíró első nívós angliai meccsén, de jól döntött-e?

2018. január 11., csütörtök 08:03

Hétfőn a Brighton-Crystal Palace FA-kupa-meccsen mutatkozott be Angliában a videóbíró, de dolga nem akadt. Szerdán kapta az első nívós mérkőzését a Chelsea-Arsenal Ligakupa-elődöntő odavágóján.

A rangadóról annyit, hogy amilyen jó volt egy hete a bajnokságban az Arsenal-Chelsea, ez annyira pocsék, a legizgalmasabb pillanatok egyértelműen a videóbíróhoz kötődtek.

Martin Atkinson bíró az első félidőben hajrájában kérte először komolyan a videóbíró segítségét, amikor a chelsea-s Victor Moses látszólag buktatta a tizenhatosra betörő Maitland-Nilest. A tévében két kamerából mutatták az esetet, felülről és oldalról, ezek alapján nem lehetett egyértelműen eldönteni, történt-e szabálytalanság. Bár úgy tűnik, Moses talpon rúgta ellenfelét, Atkinson a videós segítség után nem ítélt büntetőt.

A következő kétes szituáció a 88. percben volt, ekkor az arsenalos Danny Welbeck lépett oda Cesc Fabregasnak a büntetőterületen belül. Atkinson újra kiszólt a videósoknak, és sok ismétlés és szög után - a tévében is megmutatták három jó állásból -, ismét nem adott tizenegyest. Ezúttal úgy tűnt, biztosan jól ítélt, az arsenalos mintha - ezredmásodpercekkel - előbb a labdához ért volna, és csak utána Fabregas lábához.

Mindenképp biztató, hogy Atkinson maga nem nézte meg az eseteket a pálya mellett, mint az olaszok, hanem a videó előtt ülő kollégáira bízta magát, akik nyomás nélkül, nyugodtan nézhették vissza, mi történt a gyepen.

Maradt a 0-0, visszavágó két hét múlva.

Rovatok