Index Vakbarát Hírportál

A meghalt Leicester-elnök előtt tisztelgett a City győztes gólját szerző Mahrez

2018. október 29., hétfő 23:22

Hétfő este a Wembley-ben fogadta a Manchester Cityt a Tottenhem – a legendás angol stadion gyepe a vasárnapi NFL-mérkőzés után elég gyatra állapotban maradt a meccsre, a gyors kezdést viszont ezt sem akadályozta meg: a Manchester City már a 6. percben vezetést szerzett Rijad Mahrez góljával.

A francia születésű algériai játékos a védelmi hibát kihasználó Raheem Sterling gólpasszából talált be, és mivel később nem esett gól, ezzel el is döntötte a mérkőzést.

Mahrez 2014-18 között, négy és fél évig volt annak a Leicester Citynek a játékosa, amelynek elnöke a hétvégén tragikus helikopter-balesetben életét vesztette. Mahrez a Leicester City bajnokcsapatának is tagja volt, a mérkőzés után a Leicester-elnök Vichai Srivaddhanaprabhának ajánlotta győztes gólját:

A főnök különleges volt számomra. Négy és fél évet töltöttem ott. Sok emlékem van róla. Nagyszerű személy, nagyszerű ember volt. Amikor gólt lőttem, miatta emeltem égbe a kezeimet. Sokat tett értem és a Leicesterért is

– idézte Mahrezt a mérkőzés után a Manchester City Twitteren.

1-0-s győzelmével a Manchester City átvette a vezetést a bajnokságban a Liverpooltól, de csak jobb gólkülönbséggel előzik őket.

stat

Rovatok