Index Vakbarát Hírportál

Három perc alatt két büntetője volt Costa Ricának, egyik sem ment be

2018. június 27., szerda 22:36

Svájc 2-2-es döntetlennel ment tovább az E csoport második helyén, Costa Rica egyenlített a meccs hajrájában, de ennek a Szerbia–Brazília mérkőzés eredménye miatt már nem volt jelentősége.

Svájc a végéig hajtott a győzelemért, de Costa Rica – aminek második félidei góljával mind a 32 vb-részvevő betalált – sem adta fel, eltökéltek voltak, hogy ne három vereséggel essenek ki.

A hajrában két tizenegyest is kiharcoltak, látszólag. A 89. percben Bryan Ruiz esett el Ricardo Rodríguez mellett, a bíró, Clément Turpin pedig büntetőt fújt. Csakhogy a visszanézésnél kiderült, Ruiz már lesen volt, így visszavonta a büntetőt, és a svájcinak adott sárgát is, sőt, a sárga lapot a Costa Rica-i Kendall Waston kapta meg reklamálásért.

Még javában az esetet ismételték, amikor Turpin újabb büntetőt ítélt, a 91. percben Denis Zakaria gázolta el a tizenhatosba érve Joel Campbellt, ezért már jogosan járt a tizenegyes. Csakhogy azt meg Bryan Ruiz kihagyta: a felső lécre helyezett labda kipattanva a kapus Yann Sommer tarkójáról a kapuba vágódott. A svájci peches öngólt szerzett Costa Rica pedig három perc alatt félig megkapott két tizenegyesből egyet sem tudott belőni.

Rovatok