Index Vakbarát Hírportál

A szárnyak jegesedése miatt zuhanhatott le a futballista gépe

2019. január 24., csütörtök 08:38

Továbbra is csak találgatások vannak a hétfőn eltűnt Emiliano Sala ügyében. A 28 éves argentin futballista 15 millió fontért szerződött a Nantes-ból a Cardiff Citybe, és a francia városból tartott új csapatához, amikor a La Manche csatorna felett nyoma veszett magánrepülőgépének.

A gépet azóta sem találják, és egyelőre roncsokra sem bukkantak. Légiforgalmi szakemberek véleménye szerint ebből akár az is következhet, hogy a gép nem tört össze, hanem nagyjából egyben maradt, miután a tengerbe esett.

Szerdán került nyilvánosságra egy hanganyag, amelyen Sala arról beszélt, hogy úgy rázkódik a gép, mintha darabokra akarna szétesni. Szakemberek szerint ez a szárnyak jegesedésének klasszikus jele. Könnyen elképzelhető, hogy emiatt vált irányíthatatlanná a repülőgép. Az pedig, hogy eddig nem találtak repülőgépdarabokat, arra enged következtetni, hogy a jármű egy darabban érhetett a vízre.

A guernsey-i rendőrség, amely repülőgépek és helikopterek segítségével végzi a kutatást, szerda este a Twitter-oldalán közölte, hogy a sötétedés miatt beszünteti a keresést. Csütörtök reggel pedig arról döntöttek, hogy folytatják azt.

Közben nyilvánosságra hozták a pilóta nevét is. A gépet, egy Piper PA-46-ost a 60 éves Dave Ibbotson vezette.

(Borítókép:  Loic Venance / AFP)

Rovatok