Index Vakbarát Hírportál

Szégyenteljes magyar találat Szlovákiában, sörrel

2019. március 22., péntek 11:50

Kikapott a magyar futballválogatott 2-0-ra Szlovákiában első Eb-selejtezőjén. Az eredménynél sokkal szomorúbb, ami az első gól után, a meccs 43. percében történt.

A gólszerző Duda és a gólpasszos Rusnak - aki később a második gólt rúgta - az oldalvonal, illetve a szögletzászló közelébe ment ünnepelni, épp megölelték egymást, amikor előbbi karján, utóbbi vállán csattant és fröccsent egy sörrel teli műanyag pohár. Utána repült még egy, az már nem találta teljesen telibe a sportszerűen ünneplő, a közelben ülő magyar tábort nem heccelő játékosokat.

Duda és Rusnak szinte fel sem vették a támadást, kinéztek a lelátóra, érkező társaik közül ketten egy fél karlendítéssel elintézték az egészet, és ünnepeltek tovább.

Kérdés, hogy mit szól majd mindehhez az UEFA, ami mindig szigorú a nézőtéri balhéknál. Tapasztaltuk ezt a saját bőrünkön, Marco Rossi tavalyi első hazai meccse a válogatott élén zárt kapus volt a Fradi-stadionban Pesten, még a 2015-ös magyar-román Eb-selejtező miatt büntettek. Akkor a román himnuszt gyalázták magyar drukkerek, és rasszista megnyilvánulások is voltak, ezért lépett fel az európai szövetség ellenünk.

Ne maradjon le semmiről!

Rovatok