Index Vakbarát Hírportál

Lampard vs. Terry a PL-be jutásért

2019. május 16., csütörtök 11:00

Nagy meccset játszott egymással a Leeds és a Derby County az angol másodosztály, a Championship playoffdöntőjéért szerda este Leedsben. A hazai csapat, amit a szezonban többször középpontba kerülő edző, Marcelo Bielsa vezet, 1-0-ra megnyerte a párharc első meccsét idegenben, így favoritnak számított. Frank Lampard Derbyjétől bravúrra volt szükség.

Bielsáék a 24. percben már kétgólos előnybe kerültek összesítve, amikor Stuart Dallas kotorta be a kapufáról kipattanó labdát az 1-0-ás vezetéshez.

Ez az előny nagyobb volt, mint látszik, ugyanis az angol playoffban nem számítottak jobban az idegenben lőtt gólok, vagyis a Derbynek hármat kellett szereznie a továbbjutáshoz.

Szünet előtt egyenlített a Derby, óriási hibát használt ki a nem sokkal előtte beállt Marriott, a kapus - a volt realos - Kiko Casilla és Liam Cooper nem értette meg egymást, így a támadó első labdaérintésével az üres kapuba passzolt. 1-1 volt a félidő.

Egy perccel a pihenő után Mason Mount találatával 2-1-re már a Derby vezetett - hosszabbításra álltak a csapatok -, egy gólra került a sikerhez a Derby. Az 58. percben büntetőhoz jutottak, a pontrúgás-specialista Harry Wilson szépen behelyezte - 3-1 a Derbynek, úton voltak a döntőbe.

A Leeds nem adta fel, Dallas mindössze négy perccel később 3-2-re szépített, a párharc ismét hosszabbításra állt.

Talán az is következett volna, de a 78.-ban Gaetano Berardi egy teljesen felesleges kezdőkörös becsúszással kiállíttatta magát, 10 emberre fogyatkozott a Leeds.

Öt perccel a vége előtt emberelőnyben Marriott ügyesen bökött alá a labdának, eldöntötte a meccset és a továbbjutást: 4-2, összesítve 4-3 a Derbynek.

Lampard csapata az Aston Villával játszik a Wembley-ben a Premier League-be jutásért május 27-én. A döntőt különösen érdekessé teszi, hogy a Villa kispadján másodedzőként ott lesz majd Lampard volt chelsea-s csapattársa, John Terry.

A birminghamiek egy nappal korábban tizenegyesekkel érték el a döntőt a West Brom ellen: Terryék otthon 2-1-re győztek, idegenben 1-0-ra kikaptak, de a szétlövésben jobbnak bizonyultak.

Rovatok