Index Vakbarát Hírportál

Bajban lehet a Man. City, ha már az ítélet előtt megfellebbezte a büntetést

2019. június 6., csütörtök 20:19

Az MTI csütörtöki híre szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénzügyi fair play-szabályzatának megsértéséért várható büntetése miatt máris a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult a Manchester City,

noha az UEFA még nem is közölte az ítéletet.

A CAS csütörtökön megerősítette, hogy az angol bajnok tiltakozik az illetékes UEFA-bizottság – még nem közölt – döntése ellen. Az illetékes bizottság egyébként csak vizsgálta az esetet, és ajánlásokat fogalmazott meg az igazságügyi kamarának, amely majd kiszabja a büntetést.

A New York Times korábban arról írt, hogy a klubot akár is ki is zárhatják egy idényre a Bajnokok Ligájából.

A Manchester City megelőző szerelésként kivitelezett fellebbezése alapján az angol bajnoknál nem igazán számolnak azzal a lehetőséggel, hogy ártatlannak találják.

Az UEFA a Football Leaks nevű honlapon közölt kiszivárogtatott információk nyomán indított vizsgálatot a Manchester City ellen. Az információk jelentős részét a Magyarországon letartóztatott, majd Portugáliának kiadott Rui Pinto szerezte meg és tette nyilvánossá. 

A klub nyilvánosságra hozott belső levelezésből és dokumentumaiból az derült ki, hogy az abu-dzabui Manszúr sejk tulajdonában álló csapatot szabálytalanul finanszírozták, és eközben éveken keresztül megtévesztették az UEFA-t. A klub határozottan tagadta az ellene felhozott vádakat. Az UEFA által egyre szigorúbban alkalmazott pénzügyi fair play alapja, hogy egy egyesület nem költhet többet, mint amennyi a piaci bevételei alapján reális. 

(Borítókép: A Manchester City játékosai ünnepelnek a trófeával a Brighton elleni bajnoki labdarúgómérkőzés után Brightonban 2019. május 12-én. Fotó: James Boardman / MTI / EPA)

Rovatok