Index Vakbarát Hírportál

Sarri otthagyja a Chelsea-t, a Juventusnál folytatja

2019. június 16., vasárnap 15:25

Vasárnap délután hivatalos közleményben erősítette meg a 2019-es Európa Ligát megnyerő Chelsea, hogy a csapat olasz edzője, Maurizio Sarri elhagyja a klubot, és a Juventus vezetőedzőjeként folytatja. A közlemény szerint a két klub meg tudott állapodni arról, hogy a londoni csapat idő előtt felbontsa Sarri szerződését.

Sarri torinói érkezéséről korábban is lehetett már olvasni, a Juventus – miután váratlanul, egy évvel a szerződése lejárta előtt menesztette Massimiliano Allegrit – korábban Pep Guardiolát környékezte meg, de végül a szintén angol klubot irányító Sarrit szerezték meg.

A közlemény szerint Sarri az Arsenal ellen megnyert EL-döntő után jelezte, hogy szeretne hazatérni, többek között azért, hogy közelebb lehessen a családjához. A Juventus annyit közölt, hogy Sarri 2022 nyaráig írt alá Torinóban.

A 60 éves Sarri 2018 nyarán vette át a Chelsea irányítását, 63 meccsen 39-13-11-es mérleget hozott össze a londoni csapattal, amivel EL-t nyert. A Chelsea előtt három éven át irányította a Napolit, amivel meg tudta szorongatni a Serie A-ban azt a Juventust, amit mostantól ő vezet.

Rovatok