Index Vakbarát Hírportál

A Balmaz szerint azt tette velük az MLSZ, amit a Honvéddal az UEFA

2019. augusztus 10., szombat 11:05

Kemény hangvételű közleményben reagált a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő futballcsapata arra, hogy az MLSZ Fellebbviteli Licencadó Bizottsága jóváhagyta a korábbi, elsőfokú döntést, miszerint a balmazújvárosi csapat nem indulhat az NB II.-ben.

Az ügyet a fegyelmi biztosság tárgyalja majd a következő ülésen, ahol is jó eséllyel kizárják a Balmazújvárost, az viszont a csapat vezetésére lett bízva, hogy addig – az első fordulóhoz hasonlóan – lejátsszák-e az NB II.-es mérkőzéseiket.

A csapat pedig úgy döntött, hogy az ellenfél és a sport iránti tiszteletüket kifejezve elutazik a vasárnapi, Szolnok elleni mérkőzésre. Az MLSZ pénteki döntésére reagáló közleményük, melyet később finomítottak, így kezdődik: 

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő futballcsapata a Honvédhoz hasonló elbánásban részesült, a különbség mindössze annyi, hogy itt nem az UEFA, hanem az MLSZ járt el. A Magyar Labdarúgó-szövetség licencadó bizottsága pénteken véleményünk szerint alaptalanul és jogtalanul elutasította a fellebbezésünket az NB II.-es indulás kapcsán.

A csapat közleménye azzal zárul, hogy „Sajnáljuk, hogy a mai magyar futballban ilyen előfordulhat.”

Az MLSZ múlt hétfőn vonta meg a Balmazújvárosi NB II.-es indulást jelentő licencét, mert nem feleltek meg a feltételeknek – főként a csapat anyagi helyzetével vannak gondok.

Rovatok