Index Vakbarát Hírportál

Nézzék, hová vezetett minket Pochettino útja!

2019. május 30., csütörtök 14:36

90 perc választja el története legnagyobb sikerétől a Tottenham Hotspurt, a klub ugyanis bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol szombat este 9-től a Liverpoollal játszik Madridban.

A Spurs-védő Danny Rose a nagy meccs előtt arról beszélt, álmában sem gondolta volna ezt, pláne, hogy 2016-ban azt nyilatkozta,

"jó lenne, ha végre olyan játékosokat igazolnánk, akikre nem kell rágugliznom, hogy megtudjam, kicsoda".

De Mauricio Pochettino edző ezt az utat folytatta, nem igazolt sztárokat, sőt, múlt nyáron egyáltalán nem szerződtetett új futballistát. Nem önszántából persze, a Tottenham inkább spórolt, óriási beruházása volt folyamatban éppen.

Rose szerint a mostani siker egy embernek köszönhető: Pochettinónak.

Mióta a klubnál vagyok, a BL-döntő esezmbe nem jutott. A Ligakupát, az FA-kupát meg a Premier League-et akartam megnyerni. Egyszer bejutottunk a Ligakupa-döntőbe, kétszer az FA elődöntőjébe, a PL-győzelemhez sosem kerültünk közel. Sosem gondoltam volna, hogy a Tottenhammel 90 percre leszünk attól, hogy felemeljük a BL-t. Ez mutatja, a futballban bármi megtörténhet, és most már értem, mire gondolt (Pochettino). Nem mondanám, hogy nem hittem neki, inkább csak nem értettem. Most már értem, ebből látszik, miért ő a menedzser, én meg a játékos

- idézte a 28 éves szélsőhátvédet az ír Herald.

A Spurs valóban nem halmozza a címeket, legutóbb 2008-ban nyertek valamit, egy Ligakupát, még Dimitar Berbatov volt a középcsatáruk.

Pochettino 2014-ben érkezett a Spurshöz, és valóban mintha elindított volna valamit.

"Ez a legnagyobb sorozat a klubfutballban, és meg akarjuk nyerni. Meg akarjuk mutatni a világnak, hogy a projekt, amit a menedzser elkezdett öt éve, sínen van. Új a stadionunk, új az edzőközpontunk, reméljük, ez lehet az első lépés a sok közül. A teljes keret hisz a győzelemben, a menedzser hisz bennünk, annak ellenére, ami a sajtóban van, vagy amit én korábban mondtam. A menedzser hisz az útjában, mindannyian a projektje mögött vagyunk, és nézzék, hova vezetett minket!" - lelkendezett Rose.

A BL-döntő felvezetése péntek délután erősödik fel, amikor Pochettino és a Liverpool-edző Klopp megtartja szokásos sajtótájékoztatóját, bár utóbbi a héten már üzengetett a sajtóban.

Rovatok