Index Vakbarát Hírportál

Xavi: Még nem álltam készen

2020. január 16., csütörtök 15:53

Xavi Hernández elismerte, felkérték a Barcelona futballcsapatának irányítására, de nemet mondott, mert egyelőre nem érzi magát felkészültnek a feladatra. 

A jövő szombaton 40 éves exklasszis elárulta, hogy Eric Abidal sportigazgatótól és Oscar Grau vezérigazgatótól kapott ajánlatot az edzői posztra, amit nem fogadott el. 

"Túl korai lett volna számomra a Barcelonát irányítani" - mondta, de gyorsan hozzáfűzte, továbbra is az az álma, hogy egyszer volt klubjának vezetőedzője legyen.

A Barcelona hétfőn menesztette Ernesto Valverdét a kispadról, helyét Quique Setién foglalta el. Xavi szerint a 61 éves spanyol tréner jó választás. 

"Kedvelem az új Barcelona-edzőt, szimpatikus, ahogyan dolgozik. Szerintem sikeres lesz a csapattal" - nyilatkozta Xavi.

A 133-szoros spanyol válogatott középpályás pályafutása során 767-szer lépett pályára a Barcában, ami rekord. Nyolc bajnoki címet és négy Bajnokok Ligáját nyert. 

A világ- és Európa-bajnok játékos május elején jelentette be visszavonulását, a hónap végén pedig a katari bajnokcsapatnál, az Al-Szaddnál - melyben 2015 óta játszott - aláírta első vezetőedzői szerződését. (MTI/Index)

Rovatok