Index Vakbarát Hírportál

Tucatnál is több német futballklubot a csőd fenyeget

2020. április 4., szombat 13:29

A 36 német első és másodosztályú labdarúgóklub közül tizenhármat csőd fenyeget a koronavírus-járvány miatti leállás következtében, írja az MTI.

A Kicker sportlap szerint a másodosztály együtteseinek különösen nagy csapás a mostani helyzet, az ottani 18 csapat fele van csődveszélyes helyzetben. A beszámoló kiemeli, hogy május végén akár hét klubbal szemben is csődeljárás indulhat, amennyiben addig sem indul újra a labdarúgóélet Németországban. Egy első osztályú csapat súlyos veszélyben van, a jelenlegi helyzetben csak májusig tudják teljesíteni a kötelezettségeiket, míg további három első osztályú klubnak pedig júniusban kéne csődöt jelentenie, ha addig nem jutnak bevételhez.

A Borussia Mönchengladbach pénzügyi vezetője, Stephan Schippers szerint a Bundesliga csapatai húsz éve nem voltak ennyire nehéz gazdasági helyzetben a kieső jegybevételek, szponzori pénzek és tévés jogdíjak miatt.

A jelenlegi televíziós közvetítési szerződés újabb részletének kifizetése május elején esedékes, ám a mérkőzések hiányában erre nem fog sor kerülni. Az első osztály csapatai közül egy ugyancsak május végére, három másik június végére kerülhet nehéz helyzetbe.

Számítások szerint amennyiben nem játsszák le a szezonból hátralévő kilenc fordulót, az együttesek 750 millió eurótól esnek el.

Péntekre Németországban 6714 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és ezer fölé emelkedett a koronavírussal fertőzött halálos áldozatok száma. A Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) adatai szerint pénteken 168 olyan halálesetet jelentettek, amikor az elhunyt koronavírus-fertőzött volt.

Rovatok