Index Vakbarát Hírportál

Mourinhónak tetszett, hogy majdnem összeverekedtek a játékosai

2020. július 7., kedd 10:35

Nem mindennapi jelenetek játszódtak le a Tottenham Hotspur és az Everton hétfői bajnokiján. A félidő lefújása után egymásnak ment a francia világbajnok kapus Hugo Lloris és a dél-koreai hadsereget megjárt Szon Hungmin. Lloris odament a koreai támadóhoz, és elkezdte lökdösni, a csapattársaknak kellett visszafogniuk a láthatóan ideges kapust. Szon sem hagyta magát, ezért a többiejobbnak látták, ha szépen az öltözőbe tessékelik. 

Valószínűleg azon kapta fel a vizet Lloris, hogy Szon nem ment vissza védekezni az Everton egyik helyzeténél. A kapus azt mondta az esetről, hogy az ilyesmi része a futballnak, teljesen normális. A meccset végül a Tottenham nyerte 1-0-ra Michael Keane öngóljával, aztán a lefújás után megölelte egymást Lloris és Szon. 

A Tottenham edzőjét, José Mourinhót is megkérdezték az incidensről. A portugál szakember a tőle megszokott stílusban értékelte Lloris és Szon vitáját. 

Szép jelenet volt. Ha valakit hibáztatni akarnak, akkor hibáztassanak engem, mivel én voltam kritikus a játékosaimmal szemben legutóbb. Azt mondtam nekik, hogy nem elég kritikusak egymással, megkértem őket, hogy követeljenek többet egymástól. Szon egy fantasztikus srác, mindenki szereti, de a félidő végén a csapatkapitány szóvá tette, hogy többet vár tőle. Talán elhangzott néhány csúnya szó, volt némi lökdösődés, nem tudom. De fontos volt a csapat fejlődése szempontjából.

Az Everton elleni győzelemmel újabb mérföldkőhöz érkezett Mourinho angliai pályafutása: ez volt a portugál edző 200. győzelme a Premier League-ben, rajta kívül mindössze négy edzőnek jött össze ez a szám a PL történetében. 

A Tottenham nyolcadik helyen áll a bajnokságban, 7 pontra vannak az Európa Liga-indulást érő 5. helytől. Az Everton 11., 4 ponttal van lemaradva a Tottenhamtől. Az angol bajnokságból még öt forduló van hátra, a Liverpool már korábban bebiztosította a bajnoki címét. 

Rovatok