Index Vakbarát Hírportál

Messi levelet küldött a La Ligának: ingyen távozhat Barcelonából

2020. szeptember 4., péntek 15:40

Újabb fordulat jöhet Lionel Messi és a Barcelona kálváriájában: az argentin válogatott futballista édesapja és egyben ügynöke, Jorge Messi levelet küldött a La Ligának, amiben felhívta a figyelmet arra, hogy fia ingyen távozhat a katalán klubtól.

Lionel Messi ügyvédei közleményként adták ki Jorge Messi, a futballista édesapjának és ügynökének La Ligának küldött levelét, amelyben arra figyelmeztet:

az argentin válogatott futballista ingyen távozhat az FC Barcelonától.

A katalán klub vezetősége korábban hangsúlyozta, hogy Messi szerződésében továbbra is érvényes a 700 millió eurós kivásárlási záradék, ezt egy közleményben a La Liga is megerősítette múlt hét vasárnap.

A Mundo Deportivo hozta nyilvánosságra azt a levelet, amit Jorge Messi küldött a La Ligának, és azzal vádolja a szervezetet, hogy egyik tagjának üzleti érdekeit támogatja. Lionel Messi édesapja azt írja, nem tudja, a La Liga melyik szerződést vizsgálta meg, és honnan veszi, hogy a kivásárlási záradék életbe léphet, ha fia egyoldalúan felmondja szerződését az idény végén. Hozzáteszi, a La Liga nagy hibát követett el, és fia szerződésének 8.2.3.6. pontjára hivatkozik, ami kimondja: 

ha Messi a 2019–2020-as idény vége előtt egyoldalúan felmondja szerződését, a kivásárlási záradék hatályát veszti.

Jorge Messi azzal zárja levelét, hogy „egyértelmű, a 700 millió eurós kivásárlási záradék nem érvényes”.

Lionel Messi múlt héten kedden faxon jelezte a Barcelonának távozási szándékát, mivel szerinte ő ezt bármikor megteheti. A klub ugyanakkor jelezte felé, hogy június 10-én lejárt a határideje arra, hogy egyoldalúan felmondja szerződését, így immár csak a 700 millió eurós kivásárlási záradék fejében hagyhatja el az egyesületet – ezt a La Liga is megerősítette közleményében. Az argentin labdarúgó jogi képviselői szerint viszont szó sincs 700 millió eurós záradékról. Jorge Messi szerdán Barcelonába repült, hogy Josep Bartomeu klubelnökkel tárgyaljon, ám megoldást nem találtak a problémára.

Olyan hírek is megjelentek a nemzetközi sportsajtóban, hogy Messi végül hátralép, és kitölti 2021 nyaráig érvényes szerződését. Ehelyett azonban édesapja pénteki leveléből úgy tűnik, mégis a rögös utat választja, és jogi útra terelheti a Barcelonából való távozásának véghezvitelét. Potenciális leendő állomáshelyéről itt írtunk.

Rovatok