Index Vakbarát Hírportál

Klopp lát esélyt a BL-győzelemre, a német kapitányságot viszont kizárta

2021. március 9., kedd 15:22

Szerda este ismét a budapesti Puskás Arénában feszül egymásnak a három magyar válogatott futballistát is foglalkoztató RB Leipzig és a Liverpool. A BL-nyolcaddöntő visszavágóját megelőző sajtótájékoztatón Jürgen Klopp, az angolok német menedzsere nem zárta ki, hogy együttese felérjen a csúcsra, azt viszont igen, hogy ő legyen hazája következő kapitánya.

Nehéz lenne állítani, hogy remek formában várja az angol bajnok az összecsapást, hiszen a legutóbbi nyolc meccséből hatot, a legutóbbi 12-ből pedig nyolcat veszített el. A kevés pozitív élmény közé kívánkozik a két együttes február 20-i ütközete, amikor a Puskás Arénában 2–0-ra nyertek a „vörösök”.

A visszavágóra is a budapesti stadionban kerül sor, ami miatt masszív kártérítést kell fizetnie majd a lipcseieknek – bár, ha megnézzük, hogyan szerepel az Anfielden az együttes, lehet, még jól is jár a Liverpool... 

SZINTE HIHETETLEN, DE AZOK UTÁN, HOGY A MERSEY-PARTI CSAPAT 68 BAJNOKIT HOZOTT LE OTTHON VERETLENÜL, A LEGUTÓBBI HAT ÖSSZECSAPÁSON EGYARÁNT KIKAPOTT, AZ ELŐTTE JÁTSZOTT KÉT DÖNTETLENNEL PEDIG MÁR NYOLCMECCSES A NYERETLENSÉGI SZÉRIA!

Jürgen Kloppot elsőként a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjával kapcsolatban kérdezték meg, mint ismert, Joachim Löw az Európa-bajnokság után távozik. 

Nyáron elérhető leszek-e a német válogatott kapitányi posztjára? Nem

– zárta le gyorsan a témát Klopp, majd a távozó Löwöt méltatta:

Joachim Löw hihetetlen munkát végzett, ő volt az egyik legtovább szolgálatban álló és az egyik legsikeresebb kapitány. Biztos vagyok benne, hogy a német szövetség jó megoldást talál majd a helyére.

A Liverpool trénerét újra faggatták a zárt kapus mérkőzésekről, ezzel kapcsolatban sokadszor is elmondta, hogy hiányoznak neki a szurkolók, de ez nem kifogás a gyengébb szereplésre. Hozzátette, alig várja a napot, amikor visszatérhetnek az emberek a lelátókra.

A hazai pocsék mérleggel szemben idegenben a legutóbbi öt meccséből négyet megnyert a Liverpool, közte rangadókkal.

A meccsen nyújtott teljesítmények és talán az ellenfelek miatt is van differencia a hazai és az idegenbeli teljesítmény között. Vannak az idényben remek meccseink, mint például a Tottenham vagy a West Ham United elleni is a közelmúltban, de nem vagyunk eléggé kiegyensúlyozottak. Ennek viszont nincs semmi köze az Anfieldhez.


Klopp úgy érzi, hogy együttese képes lehet megnyerni a BL-t.

Miért nyerhetjük meg a BL-t? Két dolog, a játékosok minősége és a futball alaptermészete. Mindig van esélyed megnyerni a következő meccset. Most a félidőben vagyunk ebben a párharcban, jól kell teljesíteni és akkor továbbjutunk, ha nem, akkor nem. Küzdeni fogunk.

Fabinho visszatérésével kapcsolatban is kérdezték, elmondta, hogy nem szabad túlságosan gyorsan túl nagy terhelésnek kitenni a sérülését követően.

A lipcsei gárda mindeközben épp csak a Liverpool elleni odavágót bukta el, a legutóbbi kilenc tétmeccséből a másik nyolcat egyaránt megnyerte, hatszor gólt sem engedve, így még a Liverpool már csak a 8. helyen áll Angliában, Gulácsi Péterék hátránya csak két pont az éllovas Bayern Münchennel szemben Németországban.

Julian Nagelsmann előnyösnek tartja, hogy ismeri már a budapesti pályát.

Azzal, hogy az utolsó edzésünket Lipcsében tartjuk, megspórolunk magunknak néhány utazást Budapesten, ezt az időt pedig hasznosabban tölthetjük azzal, hogy koncentrálunk a fontos összecsapásra. Erre azért van lehetőség, mert már ismerjük a stadiont.

A német csapat trénere hozzátette, mindig jó, ha sok opció áll rendelkezésére a csapatösszeállításnál, és rendkívül elégedett azzal, hogy a támadószekció egyre jobbá válik, ez pedig nagy segítség lehet abban, hogy a 2–0-s vereség után megpróbálják kiejteni a Liverpoolt.

A játékosaim tudják, hogy elképesztő dolgok történhetnek egy meccsen, és hogy meg lehet fordítani egy fordítani egy párharcot, ezt korábban már bizonyították. Ugyanakkor rendkívül nehéz feladat ezt megtenni a Liverpool ellen. Különleges és elképesztően csodás lenne, ha sikerülne továbbjutni. Az előző idényben óriási mérkőzéseket játszottunk a Bajnokok Ligájában, és szerdán is erre törekszünk majd. Egyszerre kell agresszívnak és alázatosnak lennünk, ez kulcsfontosságú lesz. Nem engedhetünk meg magunknak olyan hibákat, amiket az első meccsen elkövettünk.

Az ellenfelet világklasszis gárdának írta le, amelyet egy hasonlóképpen világklasszis tréner irányít, aki számos nehézségen átjuttatta már a csapatait. Tisztában van a liverpooli sérülthelyzettel, de véleménye szerint az lesz a kulcs, hogy melyik gárda tud hatékonyabban a védelmi sor mögé kerülni.

A zárt kapukkal kapcsolatban hozzátette, már hozzászoktak az üres lelátókhoz, és jelenleg sajnos nincs egyéb opció.

Természetesen sokkal jobb nézők előtt játszani, hiányoznak a szurkolóik. Rengeteg érzelmes pillanat van, mint például a Mönchengladbach elleni ráadásos fordítás, amiket még sokkal jobb lett volna tömött lelátók előtt megélni.

Willi Orbán speciális sínt kapott a jól sikerült kézműtétje után, amivel akár játszhat is a Liverpool ellen, de majd az utolsó edzésen dől el, hogy erre sor kerülhet-e. Szoboszlai Dominik sérülése továbbra sem jött rendbe, ő még a márciusi világbajnoki selejtezőket is kihagyni kényszerül. Marcel Halstenberg és Marcel Sabitzer állapota viszont megfelelő, ők visszatérhetnek a pályára.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
szerda 21.00: Liverpool (angol)–RB Leipzig (német)
Budapest, Puskás Aréna
Az első mérkőzésen: 2–0

Borítókép: Paul Ellis / AFP

Rovatok