Index Vakbarát Hírportál

Ilyet még nem látott: kaput kellett cserélni a válogatottmeccs előtt

2021. március 28., vasárnap 22:49 | három éve frissítve

Az európai világbajnoki selejtezők második fordulójának vasárnapi játéknapján Olaszország Bulgáriában győzött 2‒0-ra, míg Németország Romániában nyert 1‒0-ra.

Több mint 20 perces csúszással kezdődött a Svájc–Litvánia világbajnoki selejtező, mivel a mérkőzés előtti pillanatokban – amikor a partjelzők ellenőrzik a pálya tartozékait – derült ki, hogy az egyik kapu nem megfelelő méretű. Így a szomszédos edzőpályáról kellett áthozni egy kaput, ami egy kissé megcsúsztatta a programot.

A közjáték azonban leginkább a vendégeket zavarta meg, a házigazda Svájc ugyanis már a második percben megszerezte a vezetést Xherdan Shaqiri találatával.

A csoport másik mérkőzésén Olaszország sokáig nem találta a fogást Bulgária védelmén, míg a 43. percben Andrea Belotti kiharcolta egy büntetőt, amit gólra is váltott. A szünetben így az olaszok voltak előnyben, a három pont sorsát a hajrában döntötték el: Manuel Locatelli tekert nagyon okosan a bal oldalról, 10 méterről a hosszú sarokba.

Németország a 17. percben szerezte meg a vezetést Romániában: Kai Havertz lesgyanús szituációban  de VAR és gólvonal-technológia sincs a vb-selejtezőkön, ahogy azt a portugálok is megtapasztalhatták  lépett ki a jobb oldalon, tökéletes ütemű centerezését a középen érkező Serge Gnabry továbbította a hálóba. Mint később kiderült, ez a gól három pontot is hozott Joachim Löw csapatának.

Németország immár 35 világbajnoki selejtező óta veretlen, legutóbb 2001-ben, Angliától kapott ki (5–1) a Nationalelf. Saját rekordjától immár csak egy mérkőzéssel marad el a német válogatott, 1934 és 1985 között 36 vb-selejtezőn nem talált legyőzőre.

Észak-Macedónia 5–0-ra kiütötte Liechtensteint, a gólgyártást Enisz Bardi, az Újpest korábbi támadója kezdte meg. Izland kikapott Örményországban, Svédország simán nyert Koszovóban.

A kora délutáni mérkőzésekről ide kattintva olvashatnak, míg a magyar válogatott San Marinóban aratott győzelméről itt.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
B CSOPORT
Grúzia–Spanyolország 1–2
Koszovó–Svédország 0–3

C CSOPORT
Bulgária–Olaszország 0–2
Svájc–Litvánia 1–0

D CSOPORT
Kazahsztán–Franciaország 0–2
Ukrajna–Finnország 1–1

F CSOPORT
Dánia–Moldova 8–0
Ausztria–Feröer 3–1
Izrael–Skócia 1–1

I CSOPORT
Albánia–Anglia 0–2
San Marino–MAGYARORSZÁG 0–3
Lengyelország–Andorra 3–0

J CSOPORT
Örményország–Izland 2–0
Észak-Macedónia–Liechtenstein 5–0
Románia–Németország 0–1

(Borítókép: A németek ünneplik góljukat a Románia ellen világbajnoki selejtezőn. Fotó: Picture Alliance / Getty Images Hungary)

Rovatok