Index Vakbarát Hírportál

A City kiesett, a Real és a Barca versenyben Haalandért

2021. április 2., péntek 18:11

Európa egyik legveszélyesebb gólvágója, Erling Haaland minden bizonnyal távozik a nyáron a Dortmundtól, a lehetséges kérők közül viszont máris kivehetjük a fekete-sárgák BL-ellenfelét, a Manchester Cityt – derült ki Pep Guardiola szavaiból.

A német együttesben 49 tétmeccsen 49 gólt és 11 gólpasszt jegyző 20 éves csatár apja, a szintén korábbi futballista Alf Inge Haaland, valamint ügynöke Mino Raiola csütörtökön a Real Madrid és a Barcelona képviselőjével is találkozott a norvég fiatal átigazolása kapcsán.

A 194 centiméter magas játékos szerződése 2024 nyaráig köti a klubjához, de egybehangzó hírek szerint 2022-ben aktiválódik egy kivásárlási záradék, amely szerint a kérők 75 millió euróért elvihetik őt.

Pontosan emiatt szabadulhat el már idén a verseny érte, a Dortmund pedig akár 180 milliót is kaphat fiatal gólvágójáért – az viszont bizonyos, hogy a német klub csak óriási összegért lesz hajlandó idén megválni kiválóságától.

Erling Haaland képviselői a spanyolországi túra után Anglia felé veszik az irányt,ahonnan több klub is szóba jöhet célállomásként, Pep Guardiola menedzser szerint viszont a Manchester Cityt kihúzhatjuk innen.

A PL-aranyat fél kézzel már fogó együttestől az idény végén távozik Sergio Agüero, ennek kapcsán pedig a norvég gólvágó neve is felvetődött utódjául, de a spanyol tréner kizárta a nagypénzés átigazolást (a manchesteriekkel Kylian Mbappét és Harry Kane-t is szóba hozták a közelmúltban).

Ilyen árak mellett nem veszünk csatárt. Lehetetlen, egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak. Jelen állás szerint nagyobb az esély arra, hogy nem igazolunk csatárt az új idény előtt

– mondta Pep Guardiola a Leicester City elleni, szombati PL-mérkőzést megelőző pénteki sajtótájékoztatón, amelyen kitért Agüero távozására is.

Tudjuk, milyen fontos volt ő a múltban és még most is a klub számára. Ezek a döntések sosem könnyűek. Egyértelmű szeretnék lenni: talán megpróbálunk találni új játékost Sergio helyére. A számokat tekintve talán tudjuk pótolni, de abban lehetetlen őt pótolni, hogy mit jelentett a klub számára.

Borítókép: Ronny Hartmann / AFP

Rovatok