Index Vakbarát Hírportál

Egy percet sem játszott, de hosszabbított a Leipzig Szoboszlaival

2021. május 19., szerda 15:42

Szoboszlai Dominik egy évvel meghosszabbította a 2025 nyarán lejáró szerződését a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipziggel – jelentette be a klub szerdán.

A húszéves válogatott játékos télen igazolt a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató alakulathoz, ám sérülése miatt eddig egy percet sem játszhatott. A rehabilitációja jól halad, az előző héten már a csapattal együtt edzhetett, csütörtökön pedig Magyarországra utazik, hogy csatlakozzon az Európa-bajnokságra készülő válogatotthoz.

Természetesen máshogy képzeltem el Lipcsében az első hat hónapomat. Az volt a célom, hogy segítsem a csapatot, ez azonban nem sikerült. A sérülésem viszont rendbe jött, a következő idényben mindent beleadok. Az első napomtól kezdve éreztem a klub teljes támogatását és a bizalmat ebben a nehéz időszakban. A szerződéshosszabbítás újabb jel, hogy együtt, hosszú távon szeretnénk sikeresek lenni

– fogalmazott Szoboszlai a klub honlapjának. 

Julian Nagelsmann a szezon végén távozik a bajnokságban a második helyen végző együttestől, és a Bayern München trénere lesz. Szoboszlai új edzője az a Jesse Marsch lesz, akivel korábban Salzburgban már dolgozott együtt.

Mint ismert, a Bundesliga küzdelmeit a következő idénytől az ARENA4 közvetíti majd.

(Borítókép: Michael Molzar / Getty Images Hungary)

Rovatok