Index Vakbarát Hírportál

El-negyeddöntős csapat várhat a Fradira a BL-selejtezőben

2021. július 19., hétfő 12:42

Hétfőn délben megtartották a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének sorsolását, amelyből kiderült, hogy a magyar bajnok Ferencvárosra a cseh Slavia Praha várhat.

A Pristinát kettős sikerrel búcsúztató zöld-fehérekre előtte persze még vár egy feladat, a litván Zalgirist kell búcsúztatni a holnap kezdődő második körben.

Ha ezt a kört is sikerrel veszi a magyar bajnok, akkor az előző idényben az Európa-ligában a negyeddöntőig menetelő, ott az Arsenallal szemben elbukó cseh együttes lehet az ellenfél.

A 21-szeres bajnok csehek ellen hazai pályán kezdheti a Ferencváros a 3. kört, ha továbbjut a Zalgirisen – ebben a párharcban a mieink kedden 20 órakor hazai pályán kezdenek.

A Slavia Praha keretét a transfermarkt.de 90,15 millió euróra taksálja, a legértékesebb futballistának a 20 éves szenegáli szélső, Abdallah Sima számít (11 millió euró). Viszonyításképpen a ferencvárosi keret összértéke 34,93 millió euró, és a Pristinában triplázó Myrto Uzunié 3 millióval a legkiemelkedőbb adat.

A harmadik forduló első mérkőzéseit augusztus 3-4-én, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik. A főtábláért még egy további párharcot kellene nyerni.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, BAJNOKI ÁG, 3. FORDULÓ
Ferencváros/Zalgiris (litván)–Slavia Praha (cseh)

(Borítókép: Martin Sidorjak/Getty Images)

Rovatok