Index Vakbarát Hírportál

Botrányos szavazás és Messi hét csodája

2021. november 30., kedd 09:41

Lionel Messi pályafutása hetedik Aranylabdáját nyerte meg hétfőn este Párizsban. A német sajtó kesereg, a L'Équipe hét csodáról ír, a MundoDeportivo pedig az örökkévalóság aranylabdásaként említi az argentin legendát.

Hétfőn este adták át a France Football szervezésében, Párizsban a 2021-es Aranylabdát. A legnagyobb kérdés az volt, ki kapja a neves díjat: Lionel Messi hetedszer vagy Robert Lewandowski először. Végül immáron a PSG-ben futballozó argentin klasszis lett a győztes, aki ezzel tovább írja a történelmet. Messi a szavazáson 613 pontot kapott, míg a második helyezett Lewandowski 580-at. A miértekről itt írtunk részletesebben. Nézzük, mit írnak a díjkiosztó gáláról a nemzetközi sajtóban.

A leghangzatosabb cím talán a nagy múltú francia sportlap, a L'Équipe címlapján olvasható.

Lionel messi hét csodája, ő 2021 aranylabdása

A cikkben hangzatos felütéssel írják, hogy egy bizonytalan év és a járványügyi kérdések után van, ami a régi: az aranylabdás személye. A spanyol sportlapok tárgyilagosabban fogalmaznak a témát illetően. A Marcán azt olvasható, hogy „Messi nyerte az év legjobbjának járó Aranylabdát”, a MundoDeportivo pedig az örökkévalóság aranylabdásaként említi az argentin legendát. Az as.com remekül összefoglalja a mai futball helyzetét:

Nem lesz könnyű olyan örökséggel szögre akasztani a stoplist, mint amilyennel egy nap Lionel Messi befejezi aktív pályafutását. Elképesztően nehéz, ha nem lehetetlen. Hétfőn Párizsban hetedjére is megkoronázták az argentin sztárt, ezzel ő az első játékos, aki hét Aranylabdát nyer – mérföldkövet állítva ezzel kortársainak és a fiatal tehetségeknek.

Az olasz La Gazzetta dello Sport megünnepelte a harmadik helyen záró hazai labdarúgóját, Jorginhót. A negatív hangok a német sajtó háza tájáról érkeztek, a Bayern München révén jobban örültek volna a német újságírók Lewandowski győzelmének. 

lewandowskival kibabráltak: messi nyerte a 2021-es aranylabdát – olvasható a kicker.de címlapján.

A legnagyobb elérésű német bulvárlap, a Bild sokkal kevésbé válogatta meg szavait. 

Botrányos szavazás, lewandowski csak a második, ronaldo lemaradt – kesergett a bild.

A címből nem is derül ki, hogy Messi lett az aranylabdás, bár aki kicsit is foglalkozott a díj sorsával, az tudhatta, hogy az argentin és a lengyel a két legnagyobb esélyes. A cikk írója teljesen kifakadt, már-már bundaként emlegeti a szavazást. A hazai pálya előnyére hivatkozik, hiszen francia csapat tagja Messi, a díjkiosztó France Football hovatartozását sem kell magyaráznia. Lothar Matthäust is idézi, aki 1990-ben lett aranylabdás:

A 2021-es év 12 hónapból áll, nem csak abból az egyből, amelyikben Messi nagy eredményeket ért el. Nagy rajongója vagyok Leónak, de jelenleg nem tündököl a pályán

– nyilatkozta az egyik legsikeresebb német futballista, aki mellesleg 2004 és 2005 között a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya volt. 

Ön kinek adta volna a 2021-es Aranylabdát?

  • 7246
    Robert Lewandowski
  • 2467
    Lionel Messi
  • 650
    más
  • 360
    Karim Benzema
  • 270
    Jorginho

(Borítókép: Lionel Messi a hetedik aranylabdájával. Fotó: Aureilen Meunier / Getty Images)

Rovatok