Index Vakbarát Hírportál

A címvédő Manchester City nyerte a gazdagok csatáját

2021. december 19., vasárnap 16:54

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 18. fordulójában a Manchester City idegenben könnyedén legyőzte a Newcastle Unitedet, a Chelsea viszont botlott a Wolverhampton vendégeként.

Az Anglia legtehetősebb tulajdonosi körével bíró, újgazdag Newcastle fogadta a szintén igencsak jó anyagi helyzetben lévő Manchester Cityt, de míg előbbi az újjáépítés előtt áll, és az utolsó előtti helyen várta a meccset, utóbbi pedig a világ legértékesebb keretével felállva vezette a Premier League-et.

A papírforma egyértelmű volt, erre még segített is a hazai védelem, Martin Dúbravkáék addig ügyetlenkedtek, míg összehoztak egy szögletet a meccs elején, aminek a végén az idén világklasszissá érő Joao Cancelo akrobatikus beadása után az ismét bakizó védelem hibáját kihasználva Rúben Dias szerzett könnyű gólt (0–1).

A „szarkák” nem adták fel, Joelinton átlövése kevéssel kerülte el a jobb alsó sarkot, Ederson pedig csak azért nem hozott össze büntetőt, mert a játékvezetői csapat valamiért ezt az egyértelmű szabálytalanságot nem fújta be.

Atkinson and Pawson didn't think this was a penaltypic.twitter.com/c7t8TUgpmG

— Watch LFC (@Watch_LFC) December 19, 2021

Gólt így csak a vendégek szereztek az első félidőben, a 27. percben Joao Cancelót nem támadta meg senki, ő elvitte a labdát a tizenhatos előteréig, ahonnan a jobb felsőbe bombázott (0–2).

A játékrész ráadásában Gabriel Jesus tévesztett kevéssel, a fordulást követően pedig közeli fejesét Dúbravka bravúrral hárította, így a brazil támadónak ezen a napon nem jött össze a gól, Rijad Mahreznek videózás után viszont csak megadták az érvényes találatát, a végén pedig Jesus passzából Raheem Sterling is eredményes volt, így a címvédő 4–0-ra nyert, ezzel pedig sorozatban a nyolcadik bajnokiján gyűjtötte be a három pontot.

A BL-döntőbeli ellenfele, a sorozatot megnyerő Chelsea viszont kisebb gödörbe került, ezúttal a Wolverhampton otthonában botlott (0–0), így pedig a legutóbbi négy bajnokijából csak egyet nyert meg, és ahhoz képest, hogy a decembert még éllovasként kezdte, már hat pont a hátránya a manchesteriekkel szemben.

PREMIER LEAGUE

18. FORDULÓ

Everton–Leicester City – elhalasztva

Wolverhampton Wanderers–Chelsea 0–0

Newcastle United–Manchester City 0–4 (Dias 5., Cancelo 27., Mahrez 64., Sterling 86.)

Tottenham Hotspur–Liverpool 2–2 (Kane 13., Szon Hung Min 74., ill. Diogo Jota 35., Robertson 70.)

Kiállítva: Robertson (Liverpool, 77.)

Az élmezőny állása: 1. Manchester City 44 pont (44–9), 2. Liverpool 41 (50–15), 3. Chelsea 38 (39–12), 4. Arsenal 32 (27–23), 5. West Ham 28 (28–21, 17 meccs), 6. Manchester United 27 (26–24, 16), 7. Tottenham 26 (18–19, 15), ...20. Newcastle 10

(Borítókép: Alex Livesey/Getty Images)

Rovatok