Index Vakbarát Hírportál

Bulizás miatt vágta ki a csapatból sztárjait Guardiola

2021. december 21., kedd 11:21

Phil Foden és Jack Grealish azért nem lépett pályára a Manchester Cityben a Newcastle United elleni bajnokin, mert Pep Guardiola menedzser így büntette őket kihágásuk miatt – számolt be róla a The Athletic.

Az angol válogatott két sztárja egyaránt betalált a Leeds United múlt keddi megsemmisítése során – sőt Foden még gólpasszt is adott –, ezt követően viszont a The Daily Telegraph olyan fotót közölt, amelyen a két játékos a belvárosban ünnepelt az éjszakában a győzelmet követően.

A The Athletic úgy tudja, hogy a klubnál nem voltak elégedettek Grealishék állapotával, amikor a másnapi regeneráló edzésre kellett jelentkezniük, ezért végül úgy döntött Guardiola, hogy kihagyja két remek játékosát a Newcastle United elleni csapatból.

Az együttes a kispadon jegelt angolok nélkül is könnyedén, 4–0-ra győzött az újgazdag, de még az építkezés előtt álló Newcastle United ellen. 

Pep Guardiola nem is köntörfalazott sokat, amikor arról faggatták, hogy Foden és Grealish vajon a nála megszokott rotálás miatt nem jutottak szóhoz végül a meccsen.

Nem, nem a rotálás miatt. Azért döntöttem e mellett a csapat mellett, mert ők megérdemelték, hogy játsszanak, egyesek pedig nem. Karácsonyhoz közeledve nagy figyelmet fordítok a pályán és azon kívül nyújtott viselkedésre, és amikor ez utóbbi nem megfelelő egyeseknél, akkor azok nem játszanak. Teljes mértékben összpontosítanunk kell ebben az időszakban, nem fér bele, hogy elvonják bizonyos dolgok a figyelmet

– mondta Guardiola.

A 26 éves Grealish angol rekordot jelentő 117,5 millió euróért érkezett a nyáron az Aston Villától, a manchesterieknél eddig nem váltotta meg a világot az ördöngösen cselező szélső, 20 találkozón eddig három gól és három gólpassz a mérlege. Nem ez az első bulizással kapcsolatos kihágása, bár ezúttal legalább nem olyan képek kerültek elő róla, mint anno az utcán fekve…

A 21 éves Foden egész karrierjét a klubnál töltötte, néhány éve őt nevezte meg Guardiola a klub egyetlen olyan játékosának, akitől a világ összes pénzéért sem válna meg. Ebben az idényben is jól teljesített a belső középpályástól a csatárposztig mindent eljátszó angol fiatal, 18 fellépésen hat gólnál és hat gólpassznál jár.

(Borítókép:  Alex Livesey/Getty Images)

Rovatok