Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City defibrillátorokat adományozott amatőr csapatoknak

2021. június 25., péntek 15:58

Az idei labdarúgó-Európa-bajnokság legszívszorítóbb jelenete egyértelműen Christian Eriksen esete volt. A 29 éves dán labdarúgó a világ szeme láttára esett össze a Dánia–Finnország-találkozón, majd az orvosok hosszú perceken át küzdöttek az életéért. A játékos néhány percre távozott az élők sorából, hogy pontosan mi történt vele, arról korábban már írtunk. 

Eriksen nyomán sokan elsősegély-tanfolyamra iratkoztak be, és újra a köztudatba kerültek a defibrillátorok is. A Manchester Citynél pedig úgy döntöttek, a Kelet-Manchester környéki kis- és szabadidős csapatoknak automata külső defibrillátorokat (AED) adományoznak. Szám szerint 26 készüléket osztanak szét. 

Reméljük, soha nem lesz rájuk szükség. De ha baleset történik, tudjuk, hogy a kelet-manchesteri szabadidős csapatok azonnal tudnak reagálni

– írta a klub. 

A Manchester City az angol labdarúgás egyik legmegosztóbb csapata, ez az adományozás segíthet pozitívabb irányba lendíteni a megítélésüket. Egy ilyen AED ára egy–kétezer dollár között mozog, ami egy élvonalbeli klubnak szinte jelentéktelen összeg, még akkor is, ha felszorozzuk 26-tal. Viszont a gesztus és az esetleges életmentés pénzben kifejezhetetlen. 

(Borítókép: Manchesteri szabadidős futballmérkőzés. Fotó: James Gill / Getty Images)

Rovatok