Index Vakbarát Hírportál

„Hollandia olyan rossz, mint Wales, pedig az nem is igazi ország”

2021. június 28., hétfő 14:54

A holland Voetbal International véleményrovatában is volt visszhangja a labdarúgó-válogatott Csehország elleni Eb-búcsújának.

Az oranje Ukrajna, Ausztria és Észak-Macedónia legyőzésével, hibátlanul jutott be a nyolcaddöntőbe, a budapesti Puskás Arénában viszont meglepetésre 2–0-ra kikapott az angolok és a horvátok mögött harmadikként kvalifikáló csehektől. 

A VI szerkesztőségében természetesen nem mentek el a gyenge játék és a búcsú mellett.

Max Verstappen Stájer Nagydíjon aratott győzelmével és Matthieu van der Poel Tour de France-szakaszsikerével minden adva volt egy boldog vasárnaphoz. Fekete nap lett belőle. A holland nemzeti csapat végrehajtotta a valószínűtlennek látszó tettet: kikapott a cseh csapattól, amely különösen jól sem játszott

– indítja cikkét az VI.

Abban a pillanatban, hogy az Eb kieséses szakasza megkezdődött, véget is ért a holland csapat számára. Elbukott a nyolcaddöntőben, csak úgy mint a hobbifocistákból álló Wales. Ez az oranje jelenlegi állapota. Olyan rossz, mint Wales. Pedig az nem is egy igazi ország

– teszik hozzá.

A lapnál kiemelik, hogy a válogatottat olyan játékosok alkotják, akik a Barcelonában, a Liverpoolban, a Juventusban vagy éppen az Internazionaléban szerepelnek, ami jelzi, a benne lakozó potenciát, ugyanakkor nem hagyott felejthetetlen benyomást a szurkolókban az Eb során.

Voltak felvillanások Denzel Dumfriestől és Donyall Malentől a csoportkörben, ami jó dolog, de amikor Budapesten kellett volna bizonyítani, akkor a sztárok, mint Memphis Depay, Georginio Wijnaldum, Matthijes de Ligt, Frenki de Jong vagy Daley Blind, nem léptek elő.

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az Eb-t?

  • 24862
    Franciaország
  • 11235
    Németország
  • 11019
    Olaszország
  • 10453
    más
  • 9170
    Belgium
  • 7729
    Anglia
  • 2945
    Spanyolország

(Borítókép: Alex Pantling/Getty Images)

Rovatok