Index Vakbarát Hírportál

Zinédine Zidane-t már csak az érdekli, hogy kapitány legyen

2021. július 9., péntek 18:23

Zinédine Zidane szeme előtt jelenleg egyetlen cél lebeg, hogy ő legyen a francia válogatott következő szövetségi kapitánya – írja a DailyMail.co.uk franciaországi forrásokra hivatkozva.

A Real Madridtól távozó szakvezetőnek kapóra is jött, hogy Franciaország leszerepelt az Európa-bajnokságon, és már a nyolcaddöntőben kiesett Svájc ellen tizenegyesekkel. A többség arra számított, hogy a meglepően korai búcsút követően menesztik Didier Deschamps szövetségi kapitányt, akinek a helyét a válogatottal játékosként világbajnokságot és Eb-t is nyerő Zidane veszi át.

Csakhogy Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó-szövetség elnöke megerősítette pozíciójában Deschamps-ot.

Igen, Deschamps irányítja a válogatottat a jövő évi világbajnokságon is. Szerdán találkoztunk, és három perc alatt megbeszéltünk mindent. Mindketten a folytatás mellett döntöttünk, nem volt vita

– mondta az elnök.

Ez azt jelenti, hogy Zidane-nak legalább másfél évet kell várnia, hogy átvegye a francia válogatott irányítását, a 2022-es katari világbajnokságot ugyanis télen rendezik meg, ráadásul 2022 decemberében jár le Deschamps szerződése is.

A L'Équipe szerint Zidane addig nem is vállalna másik munkát, inkább kivárja, amíg megüresedik a pozíció.

Deschamps 2012-ben vette át Franciaország irányítását, ezzel ő a válogatott leghosszabb ideje regnáló szövetségi kapitánya, 2018-ban világbajnoki címet ünnepelhetett.

Zidane eddig kizárólag a Real Madridnál edzősködött: 2014-től 2016-ig a Real Madrid Castilla vezetőedzője volt, majd két évig az első számú csapatot irányította, aztán 2019-ben visszatért a klubhoz, amellyel két bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert szakvezetőként.

(Borítókép: Zinédine Zidane 2020. március 8-án. Fotó: Fran Santiago / Getty Images)

Rovatok