Index Vakbarát Hírportál

Zárt kapuk mögött rendezik meg a magyar válogatott két mérkőzését

2021. július 9., péntek 19:58

Diszkriminatív megnyilvánulások miatt Magyarország zárt kapuk előtt játssza a következő két hazai mérkőzését – írja a Football-Italia.net az Európai Labdarúgó-szövetségre (UEFA) hivatkozva.

Az UEFA ezzel szankcionálja, hogy a magyar válogatott szurkolói a nemzeti csapat Portugália, Franciaország és Németország elleni Európa-bajnoki mérkőzésén is huhogtak, rasszista bekiabálásokkal és homofób transzparensekkel zavarták meg a találkozót.

A portugálok (0–3) és a franciák elleni (1–1) összecsapást a Puskás Arénában rendezték, az előbbi találkozón a magyar drukkerek homofób megnyilvánulásokat tettek, és több olyan molinó is látható volt, amely az LMBTQ-közösséget szidalmazta valamilyen formában.

A Franciaország elleni mérkőzést követően azért indított eljárást az UEFA, mert amikor Kylian Mbappéhoz és Karim Benzemához került a labda, számos magyar szurkoló huhogással és rasszista bekiabálásokkal reagált. 

A németek elleni mérkőzést (2–2) pedig diszkriminatív incidensek miatt kezdte el vizsgálni az UEFA.

A szövetség ezek után három zárt kapus mérkőzésre büntette meg a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ) – ebből a harmadikat két évre felfüggesztette –, valamint százezer euró (35,5 millió forint) bírság befizetésére, továbbá arra kötelezte az MLSZ-t, hogy a találkozókon feszítsen ki egy #EqualGame, vagyis egyenlő játék feliratú molinót az UEFA logójával.

A két zárt kapus találkozó az UEFA által szervezett mérkőzésekre vonatkozik, vagyis az Eb-selejtezőkre és a Nemzetek Ligájára, ami azt jelenti, hogy a világbajnoki selejtezőkön nézők előtt fogadhatja ellenfeleit a magyar válogatott, így az Eb-döntős Anglia elleni szeptemberi találkozón telt ház lehet.

Rovatok