Index Vakbarát Hírportál

Leonardo Spinazzola levelet írt az olasz csapattársainak

2021. július 11., vasárnap 17:24

Leonardo Spinazzola nem játszhat az Európa-bajnokság döntőjében. A 28 éves olasz balhátvéd a Belgium ellen 2–1-re megnyert negyeddöntőben szenvedett súlyos sérülést: elszakadt az Achilles-ina, így több mint fél évig nem játszhat.

A futballista nagyon maga alatt volt, ám azóta már megműtötték, és Londonba utazott, hogy a Wembley-ben nézze meg az Olaszország–Anglia mérkőzést, amely vasárnap 21 órakor kezdődik. Spinazzola ráadásul nemcsak a lelátón buzdítja csapattársait, hanem levelet is írt nekik a nagy csata előtt – írja a football-italia.net.

A 18-szoros válogatott azzal kezdi az írását, hogy ha visszamehetne az időben, akkor is ugyanúgy sprintelne a labdáért, és mindent megtenne az olaszok győzelméért, még ha azt tudja is, hogy sérülés lesz a vége.

A sérülés miatt el kellett hagynom a pályát, de a csapattal így is együtt vagyok. Mattia, a hároméves kisfiam megértette, hogy az apja nem maradhat otthon, hogy a kanapén ülve nézze a meccset. Izgatott vagyok, ezt nem tudom leplezni. Amikor felszálltam a repülőgépre, úgy éreztem, kissé újjászülettem. Az utolsó csatánkra készülünk az Eb-n

– írja Spinazzola, hozzátéve, lehetett volna jobb, de rosszabb is a helyzet.

A védő arról is írt, hogy sosem feledi el a kontinenstornát, azt, hogy milyen hosszú utat tettek meg a döntőig vezető úton, még ha neki súlyos sérüléssel is ért véget. Pontosabban nem ért véget, mert az olaszokra még vár a finálé, és Spinazzola képzeletben ott lesz a pályán a társaival.

Eljátszom azzal a gondolattal, hogy látom magam előtt Bryan Cristantét, aki elsőként vigasztalt engem a sérülésem után, ám ezúttal nem engem támogat, hogy emeljem fel a fejem, hanem valami sokkal fontosabbat emel a magasba az este

– zárta sorait a Roma futballistája.

EURÓPA-BAJNOKSÁG
DÖNTŐ
Olaszország–Anglia (Wembley) – vasárnap, 21 óra

(Borítókép: Claudio Villa / Getty Images)

Rovatok